Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nesmie nám ujsť úvod, varuje kapitán Meszároš

Piatu sezónu v KHL odštartujú v utorok o 18.00 v Kazani. Hokejistov Slovana Bratislava povedie z pozície kapitána letná akvizícia Andrej Meszároš (30).

23.08.2016 10:00
Andrej Meszároš, hc slovan bratislava Foto: ,
Andrej Meszároš v drese bratislavského Slovana. Ešte bez kapitánskeho céčka.
debata

„Na rozlúčke Ľubomíra Višňovského bola perfektná atmosféra. Dúfam, že bude taká aj počas našich zápasov v KHL,“ verí dlhoročný slovenský reprezentačný obranca s bohatými skúsenosťami z NHL. Očakáva, že úroveň nadnárodnej súťaže bude po príchode viacerých hráčov zo zámoria ešte vyššia než v minulom ročníku.

Čo pre vás znamená, že budete mať kapitánske céčko?
Je to pre mňa veľká česť a zároveň zodpovednosť. Som rád, že chalani a tréneri si ma vybrali. Počas prípravy som céčko nemal, keďže som sa k mužstvu pripojil neskôr. Budem sa snažiť pomáhať tímu ako najlepšie viem. No nikdy to nie je len o kapitánovi a jeho asistentoch. V kabíne je viacero starších skúsených hráčov, ktorí môžu čosi povedať. Dúfam, že sa nám bude dariť.

S ruštinou ste na tom ako?
Hovorím po anglicky, tak dúfam, že aj rozhodcovia už vedia trochu po anglicky (smiech). Moji asistenti Ivan Švarný a Radek Smoleňák by mali vedieť po rusky, takže ak sa niečo vyskytne, pomôžu mi. Nemal by s tým byť žiaden problém.

Gratulovali vám k postu kapitána kamaráti z Trenčína?
Dostal som nejaké esemesky. Všelijaké (smiech). Som rád, že mi chalani napísali. Nebolo to až také zlé (smiech).

Ako sa vám pozdáva atmosféra v kabíne?
Všetko zatiaľ funguje ako má. Chalani tvoria dobrú partiu. Dôležité však je, aby sme to preniesli aj na ľad. Budeme bojovať navzájom každý za každého.

Čo hovoríte na silu kádra?
Máme tu kvalitných hokejistov, starších skúsených matadorov, ale aj mladých nádejných hráčov. Vyzerá to byť správny mix. Navyše, brankári sú výborní. Samozrejme, väčšia zodpovednosť bude na nás starších hráčoch, ale nik nesmie byť len do počtu. Bolo to tak aj v príprave, všetci makali a každá lajna hrala dobre. Najdôležitejšie bude, aby sme nedostávali veľa gólov. Potom už je jedno, či strelíte dva alebo šesť, najmä nech prinesú body za víťazstvá.

Neabsolvovali ste s mužstvom celú prípravu. Dostali ste sa za necelé tri týždne do potrebnej fazóny?
Trénovali sme dvakrát denne a odohral som prípravné zápasy. Každým ďalším som sa cítil lepšie. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj ďalej.

Aká bude vaša pozícia v mužstve? Dostali ste od trénera Říhu ofenzívne úlohy?
Pre nás bude kľúčové, aby sme využívali presilové hry. Je jedno, kto dá gól a kto si pripíše asistenciu, dôležité budú víťazstvá. Najmä v úvode, aby sme neskôr nemuseli doháňať nejakú nepríjemnú stratu. Dôležité sú body v tabuľke, nie v individuálnych štatistikách. S Tomášom Kundrátkom sa mi hrá v obrannej dvojici dobre, hoci musím byť na ľavej strane, kde som dlho nebol. Je to najmä o zvyku a pohyboch na ľade.

Namiesto štrnástky či štyridsaťjednotky máte na chrbte číslo šestnásť. Prečo?
Nechcel som nikomu brať číslo. Žiga (Jeglič) a Paťo (Lušňák) sú v klube dlhšie než ja. So šestnástkou hrával môj otec a mal som ju aj ja doma v Považskej Bystrici, vymenil som ju až po príchode do Trenčína. Keď som ju videl voľnú, neváhal som a vzal som si práve toto číslo. Som s ním spokojný.

Aký bol otec hokejista?
Hrával v útoku a bol celkom dobrý. No ukončil kariéru dosť skoro. Mal ísť aj do Dubnice, ale narodili sme sa aj so sestrou, keď boli ešte rodičia mladí. Chodil som aj na jeho zápasy, ale to som bol ešte príliš malý. Veľa si nepamätám. V Považskej Bystrici ma však mal ako tréner pod drobnohľadom. Vďačím mu i celej rodine za to, kam som sa dostal. Vždy mi dával aj navyše, ako každý otec (smiech).

Prvý zápas odohráte v Kazani. Čo viete o tomto súperovi?
Kazaň je veľmi ťažký súper. Prvé zápasy sú vždy náročné, obzvlášť vonku. Hráči Kazane dobre korčuľujú, každému sa hrá u nich ťažko. Budeme však bojovať. Všetci sa už na prvý zápas tešíme.

Budete mať pred prvým zápasom v kabíne príhovor?
Ešte uvidím. Sme tu viacerí starší hráči, každý si asi povie svoje. No nikdy nie je dôležité, čo sa povie v kabíne, ale čo ukážeme na ľade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Andrej Meszároš