Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme iba slovenský klub, nič s tým neurobíme. Musíme sa tomu vzoprieť

V hokejovej šatni Slovana Bratislava to po treťom zápase play off proti CSKA Moskva (1:2) vyzeralo ako v miestnosti duchov. Nikde nikoho. Iba v rohu jedna zvesená hlava.

26.02.2016 11:28
Marek Viedenský Foto: ,
Marek Viedenský.
debata (2)

„Čo vôbec môžem povedať po takomto zápase? Prehrali sme gólmi v posledných štyroch minútach. Ťažko sa mi to komentuje,“ s nechuťou začal hodnotiť center prvého útoku Marek Viedenský.

Zatiaľ čo jeho spoluhráči už niekoľko minút sedeli na stacionárnych bicykloch, autor jediného gólu domácich ťažko hľadal vysvetlenie na ďalšie zlyhanie v samom závere zápasu.

„Päťdesiatšesť minút sme hrali ako tím, zomkli sme sa. Bohužiaľ, zápas trvá o štyri minúty dlhšie. V každom prípade, ak chceme uspieť, potrebujeme dať viac, ako jeden gól. CSKA je silný súper,“ zamyslel sa reprezentačný útočník.

V tretej tretine hostia z Moskvy slovanistov prevalcovali. Predovšetkým herne. Domáci tím korčuľoval pomaly a v záverečnej fáze sa obmedzil už iba na bránenie.

„Sily chýbajú na oboch stranách. Som síce unavený, ale nestrácam vieru, že v tejto sezóne ma čaká ešte veľa zápasov. Prehrávame 0:3, ale to nič neznamená,“ pokúsil sa byť optimistický.

„Toto je play off, nad nevydareným zápasom môžeme rozmýšľať maximálne tridsať minút. Hrá sa na štyri víťazné zápasy. CSKA vyhrávali pred rokom vo finále konferencie nad Petrohradom 3:0 na zápasy, ale nakoniec im to nestačilo,“ pripomenul. „Mám pocit, že z nás majú strach. A zázraky sa stávajú,“ dodal.

Zápasy proti CSKA vyzerajú podľa neho ako cez kopírak. „Naše chyby trestajú rovnako. V útoku hrali dokonca lepšie, asi sa tak nebáli, ako doma. Možno sa zdá, že súper mal navrch, ale pri toľkých oslabovkách to je normálne,“ priznal.

V útrobách štadióna rezonovala predovšetkým téma rozhodcov. Ukrivdený sa cítil aj Viedenský. „Bohužiaľ, je to tak. Videlo to viac ako 10-tisíc ľudí, ďalší pri obrazovkách. Nechcel by som to viac komentovať. Nič s tým totiž nenarobíme. Sme iba slovenský klub, musíme sa však tomu vzoprieť,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva #Marek Viedenský