Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha sa pohádal s trénerom CSKA. A soptil na rozhodcov

Veľké sklamanie, nemenšia zlosť. Tréner hokejistov Slovana Bratislava Miloš Říha sa na svojich hráčov po tretej prehre proti CSKA Moskva (1:2) nehneval. Naopak, ťažké srdce mal na rozhodcov.

25.02.2016 22:44
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (15)

„Hra v oslabení nás stojí veľa síl. Je neskutočné, koľko minút v početnej nevýhode už máme za sebou. V kľúčových fázach zápasu to je potom vidieť,“ začal svoje hodnotenie po prvom stretnutí play off v Bratislave.

Z jemných náznakov nespokojnosti sa stala rýchlo otvorená kritika. „Chlapci sú sklamaní nielen z výsledku, ale aj z rozhodovania. Hádam ich to trápi ešte viac, ako priebežný stav série. Pokojne sa však môžu pozrieť do zrkadla, duel odmakali a zaslúžili si viac,“ poznamenal Říha.

Český kouč Slovana soptil už počas tlačovej konferencie, kde neraz glosoval hodnotenie trénera CSKA. „Všetky zápasy majú rovnaký scenár. Ťažko sa k tomu vyjadruje. Je to jednoducho vidieť, na čo sa mám vôbec sťažovať. Vyzval ma, aby som poslal videodôkazy. My sme tak urobili už šesťkrát. Jasne tam bolo vidieť, že faulovali. A teraz ešte povie, že hráčom kázal pritvrdiť. Pritom sa len neustále váľajú po ľade. Je to scestné,“ posťažoval sa.

Následne sa obaja slovnou prestrelkou vrátili aj k druhému zápasu štvrťfinálovej série v Moskve. Slovanisti totiž stále nezabudli na ruských usporiadateľov, ktorí po jednom z tréningov zamkli celý tím v kabíne a pred dvere postavili políciu.

„Niektoré mužstvá majú pravidlo, že majú zatvorené tréningy. Nedával som žiadny príkaz na to, aby Slovan nemohol vidieť náš tréning. Nevidím v tom však problém,“ povedal kouč hostí Dmitrij Kvartaľnov.

„Nedohodli sme sa, že budeme pred súperom zatvárať tréningy. Stačilo povedať a nebol by problém. A nie nás zamykať a postaviť pred dvere políciu, aby sme sa cítili ako vo väzení,“ reagoval Říha.

Recept na zníženie nepriaznivého stavu zápasov vidí v premieňaní šancí. "Musíme dať aspoň štyri góly. Naše mužstvo nikdy nebolo defenzívne ladené, v tíme máme skôr útočné typy. Chcú si zahrať, naopak CSKA tie chyby nerobí,“ zdôvodňoval nezdary domácich.

Na záver bol opäť pozitívny. Priznal dokonca, že zápas v Bratislave si vychutnal. "Bolo to fantastické. Zvyčajne to nevnímam, ale teraz som si povzbudzovanie užíval. V sobotu im to zadarmo nedáme, budeme bojovať aspoň kvôli tomu jednému triumfu. 0:4 by bolo veľmi kruté,“ dodal.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha