Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa blíži k cieľu. Odmenou sú pivo a bežky

Mimoriadne dôležité zápasy zväčšia veľa hokejovej krásy neprinesú. Ak je však výsledkom obrovskej driny bodová odmena, dostaví sa spokojnosť.

21.01.2016 18:26
Slovan Bratislava, fanúšikovia Foto: ,
Atmosféra v hľadisku počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb.
debata

Stretnutie Kontinentálnej hokejovej ligy medzi Slovanom Bratislava a Medveščakom Záhreb (3:2) nebolo výnimkou. „Veru, pripomínalo mi to začiatok sezóny. Aj vtedy sme hrali tak nervózne,“ odfúkol si po dueli tabuľkových susedov domáci tréner Miloš Říha.

„Bol to zápas o šesť bodov a pokojne môžem povedať, že spĺňal aj parametre play off. Obom tímom šlo o všetko, nechýbali ostré súboje, šarvátky či množstvo veľkých nepresností. Ale zvládli sme to,“ pokračoval v hodnotení.

O osude zápasu, po ktorom má Slovan pred Záhrebom už päťbodový náskok, rozhodovala až záverečná tretina. A tá sa pre domácich začala zle. Českému legionárovi v službách chorvátskeho zástupcu Radkovi Smoleňákovi stačilo iba sedem sekúnd, aby poslal hostí do vedenia.

„Je to paradox. V šatni som burcoval hráčov, aby dali do každej minúty na ľade sto percent. A vidíte, tak veľmi sme chceli, až sme na niečo zabudli,“ okomentoval Říha moment, ktorý mnoho fanúšikov videlo iba na obrazovkách pri bufetoch. „Zostal som však pokojný. Pocit, že tento duel zvládneme, ma neopustil ani na chvíľu,“ dodal presvedčivo.

Už o minútu bol 29-ročný útočník hostí opäť v centre pozornosti, keď po zákroku Vladimíra Mihálika zostal ležať na ľade. Nekompromisný verdikt rozhodcu, po ktorom musel vysoký obranca odísť do šatne, prekvapil všetkých.

„V tej chvíli som nemal pocit, že išlo o strašný faul. Kto to tam vlastne zostal ležať?“ opýtal sa. Po upozornení, že faulovaným hráčom bol Smoleňák, začali hrať Říhovi kútiky na perách. „Nuž, v tomto sme, my Česi, dobrí. Takýmto zákrokom vieme čosi pridať,“ priznal český kouč.

Slovan sa dlhej početnej nevýhode ubránil. A odpichol sa za víťazstvom. „Áno, zrejme to bol kľúčový okamih. Do presilovky dal Medveščak úplne všetko, v jej závere však už v našom pásme nevyvíjal žiadny tlak,“ povedal o súperovi, ktorý so Slovanom bojuje o ôsme postupové miesto do play off.

Po dlhej pauze sa do šatne domácich vrátil aj skúsený obranca Ľubomír Višňovský. Ale nebol to jeho zápas. Okrem prvého inkasovaného gólu, v ktorom mal prsty, sa šesťdesiat minút na ľade akoby hľadal. „Nemal som to v rukách ani v nohách. Môžem povedať, že to nebol ani polovičný Ľubo Višňovský,“ priznal chlapsky 39-ročný bek.

Na striedačku sa pravidelne vracal so zaťatými zubami, inokedy sa držal za boľavé rebrá. „Nemohol som ho šetriť. Vedel som, že ho ten zápas bolí, ale bola to situácia, kedy som nemohol na to prihliadať. Do Ruska s nami nepocestuje, takže ho čaká dlhšia pauza. Verím, že sa dá opäť dokopy,“ zaželal si Říha.

Najbližší zápas odohrá Slovan až 29. januára. Prestávku si hokejisti skrátia aj pobytom vo Vysokých Tatrách. „Nebudeme len na ľade, vytiahneme aj bežky. Chlapci sa zrejme nadrú, pretože to na nich nevedia,“ zasmial sa.

Odmenou im vraj bude pivo k večeri, ktoré im tentoraz Říha nezakáže. „Večierka však bude určite,“ varoval vopred.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Medveščak Záhreb #Miloš Říha
Načítavajú sa športové výsledky...