Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cam Barker zo Slovana: Zažívam najlepšiu sezónu za dlhé obdobie

Od začiatku sezóny je veľkou oporou defenzívy, ale i ofenzívy hokejistov Slovana. Za výborné výkony a produktivitu (9 gólov a 25 asistencií v 46 stretnutiach) ho novinári píšuci o KHL odmenili výberom do druhej formácie Západnej konferencie v Zápase hviezd.

16.01.2016 09:50
debata
Cam Barker. Foto: SITA, Marko Erd
Cam Barker Cam Barker.

Obranca Cam Barker si pochvaľuje svoju fazónu, no pozornosť upriamuje najmä na záverečný boj o postup do play off.

„Do konca základnej časti nám ostáva odohrať už len desať zápasov. O to dôležitejšie sú najbližšie tri, ktoré máme doma. Ideálne by bolo vyhrať ich všetky,“ tvrdí 29-ročný Kanaďan.

Do prehry v Petrohrade ste ťahali sedemzápasovú víťaznú sériu. Čo to s mužstvom spraví?
Bola to vydarená šnúra. Hrali sme dobre. Mohli sme sa spoľahnúť na fantastické výkony brankárov. V Petrohrade sme neodohrali najlepší zápas, no aj tak sme boli blízko k bodom. Škoda, že sme dostali gól v samom závere. No séria je už minulosť, myslíme na ďalšie víťazstvá.

Ako blízko či ďaleko ste teraz k postupu do play off?
Chceme sa na play off čo najlepšie pripraviť. Samozrejme, najdôležitejšie je sa doň vôbec dostať. Nemáme veľký náskok na tímy za nami a zápasy sú stále náročnejšie. Nechceme sa spoliehať na výsledky konkurentov, ale zabezpečiť si postup sami. Naši fanúšikovia sú skvelí a navyše sa nám v ostatnom čase na vlastnom ľade darilo. Treba to všetko využiť.

Dlho ste boli najproduktívnejší hráč tímu. Potešilo vás, že vás predstihol Lukáš Kašpar?
Najproduktívnejší hráč tímu by nemal byť obranca, to nevyzerá dobre (smiech). S Lukášom sme spolu často na ľade, som rád, že sa celej formácii darí. Strieľame góly a chalani sa na ľade zabávajú. V tejto fáze sezóny už musíte hrať najlepší hokej – ako v play off.

V Bratislave ste už viac ako rok. Zvykli ste si?
Pôsobenie v Slovane si užívam. Keď vyhrávate, všetko je oveľa jednoduchšie a krajšie. Zatiaľ zažívame vydarenú sezónu, páči sa mi mesto a aj ľudia v Bratislave sú milí. Máme oveľa lepší tím ako pred rokom. Vtedy som prišiel do tímu vo veľmi nepríjemnom období. Bolo náročné hrať v danej situácii dobre a získať sebavedomie. Teraz som tu od začiatku tréningového kempu, zvykol som si a pomohlo mi to. Štart mi vyšiel a je skvelé, že si držím celkom konštantné výkony, čo je v športe vždy dôležité. Užívam si ofenzívne úlohy a teší ma, že pomáham mužstvu k víťazstvám. Je tu so mnou aj manželka s ročným synom. Nemusím myslieť na to, ako sa majú na opačnej strane sveta bezo mňa.

Na ostatných dvoch zápasoch v Moskve a Petrohrade boli najbližší s vami. Ako sa im páčil hokejový výjazd?
Bolo to veľmi príjemné. Manželkám a priateľkám hráčov sa to pozdávalo. Synček to celé zvládol veľmi dobre, presuny lietadlom prespal. Manželka bola rada, že vidí, aké to je, keď hráme zápasy vonku. Čo všetko to zahŕňa.

Individuálne sa vám darí. Kedy ste sa naposledy cítili na ľade tak dobre ako v súčasnosti?
Zažívam najlepšiu sezónu za dlhšie obdobie, minimálne päť-šesť rokov. Prekonal som niekoľko operácii a nevydarených sezón, počas výluky som bol siedmy alebo ôsmy obranca vo Vancouvri a veľa som si nezahral. Vždy som veril, že to ešte príde. O to viac si to užívam.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Cam Barker