Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: Chýba nám pokoj a vyzretosť

Strieľajú viac gólov, ale aj tak prehrávajú. Hokejisti Slovana sa v ostatných týždňoch rozstrieľali, šesťkrát za sebou nešli pod tri góly, no napriek tomu ťahajú sériu štyroch prehier za sebou.

10.12.2015 18:30
Miloš Říha Foto: ,
Tréner Slovana Miloš Říha.
debata

Smolnú šnúru z ihrísk súperov natiahli v stredu v domácom súboji so Soči. Klubu, nad ktorým ešte v KHL nikdy nezvíťazili, podľahli 4:5.

„Mrzí nás to. Každý bod je totiž pre nás dôležitý. Šancí sme si vypracovali dosť. Len ich musíme premieňať. Brankár súpera bol zrelý na viac než štyri góly. Vyzerá to tak, že pod výsledok sa výrazne podpísali dva góly v rýchlom slede v úvode druhej tretiny,“ vravel po stretnutí útočník Lukáš Kašpar, ktorý strelil jeden gól domácich v presilovke, no dvakrát poslal spoluhráčov zbytočne do oslabenia o dvoch hráčov.

Slovanisti duel dobre začali. Viedli 1:0 aj 2:1, ale situáciu si neustále sami komplikovali. Druhý gól dostali pri zlom striedaní, tretí po chybe brankára Garnetta, ktorého následne vymenil Brust. Rozhodujúci piaty, krátko po vyrovnaní na 4:4, dokonca v situácii, keď boli na ľade len štyria namiesto piatich.

„I tak sme mohli získať aspoň bod. Chýbal len gól, času na vyrovnanie ešte bolo dosť. Samozrejme, keď vyrovnáme po dlhom dobýjaní bránky na 4:4, nemôžeme hneď inkasovať. Aj po súperovom góle na 2:2 sa musíme skonsolidovať okamžite… Takéto momenty momentálne nedoťahujeme tak, ako to bolo v období, keď sme nedostávali veľa gólov. Musíme sa vrátiť k poctivej defenzíve, vďaka ktorej sme ťahali dlhú sériu víťazstiev,“ tvrdí kapitán Bratislavčanov Tomáš Surový.

Vždy náročný tréner Miloš Říha nepôsobil po zbabranom stretnutí nahnevane, skôr sa mu v tvári zračilo sklamanie. „Veľmi podobné dva zápasy sme odohrali aj na ostatnej šnúre u súperov. Mohli sme ich vyhrať trebárs 7:4, ale hlúpymi gólmi sme ich prehrali. Mužstvo bolo aj so Soči nažhavené, veľmi dobre pripravené, možno až premotivované. Keď hráči plnili, čo od nich chceme, bolo to výborné. Potom si hrali zase každý svoje. Robili neuveriteľné chyby. Problém je nedisciplinovanosť a nedostatočná koncentrácia,“ vravel český kouč.

Domácim chýbali skúsení obrancovia Višňovský a Starosta, no podľa trénera nebol najväčší problém v ich neprítomnosti. „Chlapcov sme na to pripravili. Góly však nedostávajú obrancovia, ale celé päťky. Keď hráči vpredu prepadnú alebo si zle nahrajú, tak to už obrancovia nezvládnu zachytiť,“ poznamenal a k aktuálnej nelichotivej sérii doplnil: „Máme dobré a pracovité mužstvo, no chýba mu pokoj, vyzretosť a hráč, ktorý by to vzal na seba – spomalil hru, vyhral dôležité buly v závere či vyhodil puk na zakázané uvoľnenie, keď je to potrebné. Naši hráči to nechcú, oni chcú hrať stále hokej. No potom vydržíme 40 minút a vo zvyšnom čase, rozdelenom do viacerých úsekov, si laxnosťou prehráme zápas.“

Slovan odohrá posledný zápas pred decembrovým asociačným termínom už dnes o 19.00 s Loko­motivom Jaroslavľ. „Potrebujeme ho zvládnuť a prerušiť nepriazanivú sériu. Poďakovať sa fanúšikom za neustálu podporu v hľadisku. Základ je neopakovať chyby z ostatných zápasov,“ uviedol Marek Viedenský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha
Načítavajú sa športové výsledky...