Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: Keď hráči plnia pokyny, môžeme zdolať kohokoľvek

Šnúru víťazstiev natiahli na päť zápasov. Získali v nich štrnásť z pätnástich možných bodov. Takú úspešnú sériu dosiahli hokejisti Slovana v KHL doposiaľ len raz - v septembri 2012 v úvode prvej sezóny v nadnárodnej súťaži.

25.11.2015 14:38
Slovan Bratislava, hokej, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Slovana Bratislava.
debata

Vďaka utorňajšej výhre 4:1 nad Dynamom Minsk sa zverenci Miloša Říhu posunuli na ôsmu priečku v Západnej konferencii. V 36 stretnutiach nazbierali 51 bodov, rovnako ako siedme Soči. Majú však o štyri odohrané zápasy viac než deviaty Petrohrad, ktorý stráca dva body.

„Aktuálne postavenie v tabuľke ešte nič nerieši. Potrebujeme sa najmä držať hry, ktorá nám prináša ovocie. Chlapci vidia, že keď hrajú, čo od nich vyžadujeme, môžu zdolať akéhokoľvek súpera. Musíme ostať pokorní. V úvode utorňajšieho zápasu akoby si hráči opäť mysleli, že to pôjde samé. Čakajú nás teraz štyri veľmi náročné zápasy na ihriskách súperov. Uspieť môžeme, len keď budeme hrať disciplinovane,“ tvrdí Říha.

Prvé dve tretiny súboja s Minskom neboli podľa jeho predstáv, ale tretia už áno. Mužstvo nakopli dve dobre odohrané presilové hry, hoci v nich neskórovalo. Rozhodujúci gól strelil v 52. min obranca Cam Barker. Výraznou oporou bol už po tretí raz za sebou brankár Michael Garnett. Za výkony v predošlých dvoch zápasoch ho vyhlásili za najlepšieho brankára KHL za minulý týždeň.

„Debatovali sme s ním, ale najmä sme zmenili tréningovú prácu. Obaja s Brustom si dali povedať. Na ľade si pridávajú a ich pohoda rastie. Na začiatku to vyzeralo rovnako, no prišlo poľavenie v tréningu, ktoré sa prejavilo aj v zápasoch. Teraz budeme mať trošku problémy s obrancami. Sersen s nami na trip pravdepodobne pôjde, ale so Starostom a Lužom to nevyzerá dobre. Asi nám budú chýbať dlhšie. Hokej je však taký, musíme s tým počítať,“ prezradil Říha, ktorý zároveň potvrdil, že na zápasy do Chanty-Mansijska (v nedeľu o 12.30), Jekaterinburgu, Astany a Omska pôjde s mužstvom aj Ľubomír Višňovský.

Autor víťazného gólu Barker je stále najproduktívnejší hráč Slovana. S 26 bodmi má pred druhým Lukášom Kašparom až päťbodový náskok.

„S Minskom sme hrali dobre v defenzíve a podržal nás brankár. Keď hráte s priamym konkurentom v boji o play off, vždy je radosť z víťazstva o čosi vyššia. Ešte je pred nami veľmi veľa zápasov, ale je príjemné ocitnúť sa v prvej osmičke. Najmä, keď sme v úvode sezóny postrácali priveľa bodov. Momentálne hráme dobre, azda to potvrdíme aj v zápasoch vonku. Som rád, že pomáham mužstvu k víťazstvám. Vždy som bol ofenzívny typ a na európsky štýl hokeja som si už zvykol,“ poznamenal kanadský obranca.

Slovinec Žiga Jeglič zdôraznil význam päťzápasovej víťaznej série. „V minulej sezóne sme na čosi také nemali nárok. Teraz víťazíme, sme konečne vyššie. Treba v tom pokračovať, hrať disciplinovane v obrannom a strednom pásme a strieľať góly. Viem, že tréner vyznáva čo najjednoduchšiu hru, ale v útočnej tretine treba okrem streľby aj trošku vymýšľať,“ usmieval sa Jeglič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Dynamo Minsk
Načítavajú sa športové výsledky...