Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krajči má záujem o Réwaya: Musíme nájsť spôsob, ako ho udržať pri hokeji

Slovan Bratislava je jedným zo záujemcov o služby slovenského hokejistu Martina Réwaya, ktorý už nebude pôsobiť v Sparte Praha.

29.10.2015 14:26
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata (1)

Donedávna ešte najproduktívnejší hráč najvyššej českej súťaže bol vyradený z prvého tímu Sparty a preradený do prvoligových Benátok nad Jizerou. Najbližšia budúcnosť bronzového medailistu z uplynulých MS do 20 rokov v Kanade ešte nie je známa, ale jediný slovenský zástupca v KHL Slovan Bratislava by 20-ročného útočníka chcel. Pre Slovenský rozhlas to potvrdil generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

"Z našej strany je záujem. Draftovali sme ho pre KHL, preto vlastníme práva pre túto súťaž na tohto hráča. Je to veľký talent, ale ešte ma čaká schôdzka s generálnym manažérom Sparty. Nech povie, čo sa u nich s Réwayom vlastne stalo,“ cituje server isport.cz slová Krajčiho v rozhovore pre Slovenský rozhlas. Krajči si uvedomuje, že Sparta nebude chcieť pustiť Réwaya zadarmo. "Budú ho chcieť speňažiť, ale na ich strane by som urobil to isté. Kde teda Martin nakoniec skončí, je v tejto chvíle ťažké povedať,“ pokračoval Krajči.

Vedenie Slovana Bratislava dobre vie, že rovnako ako genialita na ľade dotvára Réwayovu osobnosť aj neprofesionalita mimo neho. Je to tzv. problémový typ hráča. "Pravidlá treba dodržiavať, ale veľa takých talentov ako je on na Slovensku nemáme. Musíme nájsť spôsob, ako ho udržať pri hokeji, a zároveň ho presvedčiť, že k športovému životu patria aj určité normy správania,“ dodal Krajči.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Martin Reway #Maroš Krajči
Načítavajú sa športové výsledky...