Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokovič už nie je trénerom Dynama Minsk

Vedenie bieloruského klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dynamo Minsk v piatok ukončilo spoluprácu so slovenským trénerom Ľubomírom Pokovičom.

16.10.2015 14:04 , aktualizované: 16:20
Ľubomír Pokovič. Foto: ,
Ľubomír Pokovič.
debata

Päťdesiatpäťročný kouč pôsobil v Dyname od leta 2012 – najprv ako asistent a počas ročníka 2013/2014 sa stal hlavným kormidelníkom mužstva. Pokovič predtým viedol Dynamo Minsk aj počas jeho účinkovania v najvyššej bieloruskej súťaži. Pôsobil aj v Slovane Bratislava a nižších nemeckých súťažiach. Niekoľko sezón pracoval aj pri slovenskej seniorskej reprezentácii. „S Ľubomírom Pokovičom sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Jeho povinnosti preberie Andrej Kovaľov,“ uvádza sa na webe Dynama Minsk.

„Mal som radosť z toho, ako hral náš tím v poslednej dobe. Každý vie o problémoch Dinama s kádrom, v úvode sezóny sme to mali ťažké. Bojovali sme však a nazbierali 27 bodov. Zápasy proti CSKA či Torpedu mi nedali dôvod na kritiku mužstva. Bol som hrdý, ako tím bojoval aj v ťažkých časoch. Čo sa týka môjho odchodu, vo štvrtok sa stalo niečo, čo naznačilo taký scenár. Nebudem spomínať detaily. Nastala situácia, že musím ísť,“ povedal Pokovič pre portál Pressball.by. Slovenský kouč priznal, že ešte viedol piatkový predpoludňajší trénening, no vedel, že po ňom pri tíme skončí.

Bieloruskému klubu sa v tejto sezóne v KHL nedarí, v devätnástich dueloch nazbieral 27 bodov a aktuálne figuruje na 10. mieste tabuľky Západnej konferencie.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Dynamo Minsk #Ľubomír Pokovič
Načítavajú sa športové výsledky...