Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musíme sa prebrať, burcuje slovanista Surový

Dvanásť zápasov, tri víťazstvá a chudobných desať bodov. Domáca bilancia hokejistov Slovana je v úvode sezóny KHL mizerná. Straty pred oddanými fanúšikmi zrážajú zverencov Miloša Říhu na kolená a zároveň spodné priečky tabuľky.

05.10.2015 19:25
surový Foto: ,
Pri puku je kapitán Slovana Tomáš Surový, ktorého prenasleduje Andrej Ankudinov z Ufy.
debata

O tom, že v prípade aspoň priemerných výsledkov sa mohli držať vyššie, jasne hovorí sumár zápasov na ľade súperov. Vonku odohrali päť stretnutí, vyhrali štyri a získali desať bodov – rovnaký počet ako doma.

„Či silný alebo slabý súper, to nemá význam rozlišovať. Doma musíme zbierať body bez ohľadu na meno i kvalitu súpera. Magnitogorsk má kvalitných hráčov, no u nás nepredviedol svoje maximum a pokojne sme nejaký bodík či viac získať mohli. Teraz sa, pochopiteľne, sústreďujeme na najbližšie štyri zápasy vonku, ale to nemení nič na konštatovaní, že body musíme zbierať najmä doma,“ vravel Milan Bartovič po nedeľňajšej prehre 2:5 s Metallurgom Magnitogorsk.

Bratislavčania dostali v prvej tretine gól vo vlastnej presilovke a v druhej časti dovolili hosťom využiť ich prvú početnú výhodu. Do tretej dvadsaťminútovky vkročili ako vymenení a vďaka výrazne zlepšenej hre vyrovnali na 2:2.

„Dostali sme sa na koňa. V takej situácii musíme udržať minimálne remízu… Bohužiaľ, videli ste, aký gól sme inkasovali. Nebola to nikoho chyba, ale nešťastný teč. Kus smoly. K hokeju to však patrí. Verili sme si, že vyrovnáme aspoň pri hre bez brankára, ale puk nám ušiel z tretiny, dostali sme štvrtý gól a bolo po zápase. Veľká škoda, že nestrieľame góly od začiatku zápasu, ale až keď prehrávame,“ poznamenal kapitán tímu Tomáš Surový.

V stredu sa slovanisti o 16.00 predstavia v Ufe, o dva dni v rovnakom čase v Magnitogorsku, v nedeľu si zmerajú sily s Ladou Togliatti a o týždeň v utorok uzavrú sériu zápasov vonku v Kazani. Na domácom štadióne sa opäť predstavia v sobotu 17. októbra o 17.00 s Jugrou Chanty-Mansijsk.

„Z nie ideálnej pozície nám teraz nik nepomôže. Musíme to zvládnuť sami. Verím, že z výjazdu prinesieme čo najviac bodov,“ hovorí Bartovič. „Pre nás je dobre, že zápasy idú v rýchlom slede a nemáme čas príliš premýšľať, prečo sme stretnutie nezvládli. Body nám však utekajú, preto sa musíme čo najskôr prebrať,“ dodáva Surový.

Hokejisti si cenia priazeň fanúšikov, i keď sa im nedarí odvďačiť sa za ňu víťazstvami. „Pred takouto kulisou je každý zápas sviatok. Mrzí nás, že divákom nerobíme radosť, ktorú by si zaslúžili. Vždy drieme a veríme, že keď budú pri nás naďalej stáť, tak to zlomíme. Aj my začneme strieľať náhodné góly a potom sa nám bude hrať ľahšie,“ nádejá sa obranca Ivan Švarný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný #Tomáš Surový
Načítavajú sa športové výsledky...