Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Belasé hokejky zostávajú zakliate. Slovan prehral s Čeľabinskom 1:3

Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo svojom stredajšom vystúpení v KHL, keď Traktoru Čeľabinsk pred vlastnými fanúšikmi podľahli 1:3. Zverencom tréner Miloša Říhu sa podarilo vyrovnať na 1:1, no hostia pridali ešte dva góly a získali tri body.

30.09.2015 21:52
Václav Nedorost, Slovan Bratislava Foto: ,
Brankár Čeľabinsku Vasilij Demčenko a Václav Nedorost zo Slovana Bratislava.
debata (1)

Traktor sa ujal vedenia v 14. min, keď presilovku využil Davydov. Pred prvou sirénou však vyrovnal Miklík a začínalo sa odznova. V poslednej minúte druhej časti upravil na 1:2 Kokujov a tretí gól hostí pridal Rybakov.

Slovan má z pätnástich tohtosezónnych stretnutí v KHL na svojom konte 19 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 12. miesto. Najbližšie sa „belasí“ predstavia v piatok 2. októbra o 19.30 h na domácom ľade proti Salavatu Julajev Ufa.

HC Slovan Bratislava – Traktor Čeľabinsk 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) Góly: 20. Miklík (Surový) – 14. Davydov (A. Popov, Glinkin), 40. Kokujov (Quint), 50. Rybakov (A. Petrov)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Buturlin, Kulakov – Metaľnikov, Sirotkin (všetci Rus.), 6883 divákov
Slovan: Garnett – F. Novák, Barker, Starosta, Švarný, Sersen, V. Mihálik, Luža – Kašpar, V. Nedorost, L. Nagy – Jeglič, Tičar, A. Šťastný – Miklík, Surový, Bartovič – Skalický, Viedenský, Puliš
Čeľabinsk: Demčenko – Quint, Borodkin, Žuľdikov, Martynov, Davydov, A. Petrov – Jakuceňa, Osnovin, M. Ružička – Kokujov, Rybakov, Gubarev – A. Popov, Pestunov, Glinkin – Mokin, Glovackij, Afonasievskij

Hneď v úvode duelu sa Slovan musel brániť pri presilovke súpera, ale vylúčenie Lužu sa hráčom hostí nepodarilo využiť. "Belasí“ mali problém s prechodom cez stredné pásmo a pykali pri dvojminútovom treste pre L. Nagya v 14. min, Garnetta prestrelil obranca Davydov – 0:1.

V úvodnom dejstve domáceho brankára zachránila od inkasovaného gólu žŕdka. Radosť domácich tribún zariadil 22 sekúnd pred prvou sirénou Miklík, bol to pre neho prvý presný zásah po návrate do Slovana.

V 29. min s Garnettom opäť "spolupracovala“ jeho bránka, keď puk sa od žŕdky vrátil do hry. Domáci si vypracovali niekoľko šancí, ale nenašli recept na Demčenka. Na opačnej strane vystrelil od modrej Quint a Kokujov usmernil puk do bránky bratislavského tímu – 1:2.

Slovan sa v tretej dvadsťminútovke snažil aspoň o vyrovnanie, ale v 50. min prenikol do útočného pásma Rybakov a z pravého kruhu prekonal Garnetta – 1:3. Záverečný nápor "belasých“ sa nekonal, domácim nepomohol ani oddychový čas kouča Říhu a viac ako dvojminútová hra bez brankára.

Druhá najnižšia návšteva

Stredajší domáci duel hráčov Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) proti Traktoru Čeľabinsk sledovalo na tribúnach 6883 divákov. Je to druhá najnižšia návšteva na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v zápasoch "belasých“. Doterajšie minimum z 31. augusta 2015 je 6875 divákov v súboji Slovan Bratislava – Metallurg Novokuzneck (6:0), čo je len o osem ľudí menej ako v stredu.

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Stále je to rovnaké. Hráme dobre a vytvárame si šance, dosteneme hlúpy gól a zase si vypracujeme šance. A tak dookola. To nás zráža na kolená. Chlapci sa na duel dobre pripravili, ale chýba nám šťastie. Neviem si predstaviť, čo sa deje. Na tréningu nám to ide aj v koncovke, ale v zápasoch nie. Trochu mi chýba v našom prejave moment prekvapenia. Musíme byť trpezliví, ale už je tých duelov veľa.“

Andrej Nikolišin (tréner Čeľabinska): „Hrať na takomto štadióne vo výbornej atmosfére je skvelé. Som tu prvýkrát a páči sa mi tu. Čo sa týka zápasu, tak sme bojovali počas celého duelu a podarilo sa nám získať tri body. Musím vyzdvihnúť hru domácich, tiež mali dostatok dobrých okamihov. Dosiahli sme veľmi dôležitý triumf.“

Michal Miklík (útočník Slovana, autor jediného gólu domácich): "Celý zápas sme prehrávali. Stále si hovoríme o veciach, ktoré musíme zlepšiť, ale zatiaľ sa nám to nedarí. Možno chceme až príliš.“

Radovan Puliš (útočník Slovana, prvý zápas v KHL): "Potešil ma návrat do mužstva, ale viac by som mal radosť, ak by sme Traktor zdolali. Nehralo sa mi zle, ale ťažko je porovnávať našu ligu a KHL.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Traktor Čeľabinsk
Načítavajú sa športové výsledky...