Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miklík sa po premiére kajal. Říha mu dôveruje

Konečne zvládli domácu úlohu, hoci s menšími chybami. Hokejisti Slovana sa otriasli z dvoch domácich prehier a v treťom zápase uspeli.

22.09.2015 16:00
zraz, Michel Miklík Foto: ,
Slovenský reprezentant Michel Miklík.
debata

S Rigou síce ťahali dve tretiny za kratší koniec, ale bojovnosťou vo zvyšnom priebehu duel otočili a zvíťazili 3:2 v predĺžení.

Po úspešnej trojzápasovej sérii na klziskách súperov, v ktorej Bratislavčania získali osem bodov, si z rovnakej porcie doma pripísali len tri – v prvých dvoch podľahli Petrohradu 1:2 v predĺžení a Spartaku Moskva 2:5.

„Na mítingu po druhej prehre sme si povedali, že takto doma nemôžeme pokračovať. Musíme hrať s väčšou sebadôverou. Čakáme, kým dostaneme prvý gól a až potom začneme niečo vymýšľať. Treba hrať naplno od začiatku a zápas rozhodnúť čo najskôr. Ľudia nám stále veria a možno na iných štadiónoch by už nechodili. Domáce prostredie musí byť našou výhodou,“ zdôrazňuje tréner Miloš Říha.

V prvej polovici zápasu s Rigou pôsobili jeho zverenci zakríknuto. V útoku si neutvárali šance a žiacke chyby v defenzíve ratoval až brankár Barry Brust. V kabíne pred záverečnou tretinou padli slová českého kouča na úrodnú pôdu a hokejisti začali plniť taktické pokyny.

„Za prvé dve tretiny môžeme byť vďační za dva body. V závere sme sa viac tlačili do predbránkového priestoru a stretnutie zvrátili. Po hrubej chybe sme však opäť inkasovali. Keď máme súpera desať minút pred koncom na kolenách, mali by sme zvíťaziť. V predĺžení som už rozmýšľal, koho pošlem na nájazdy, ale Tičar moje myšlienky zažehnal. Druhýkrát sme zvíťazili v predĺžení, čo by nás malo povzbudiť,“ dodáva Říha.

Po vyše ročnom pôsobení v Chabarovsku sa do Slovana vrátil útočník Michel Miklík. Vo svojej premiére si pripísal asistenciu na gól Lukáša Kašpara. So vlastným výkonom však spokojný nebol. „Cítil som sa zle. Nohy mi nešli, akoby som si predstavoval a do ďalších zápasov je čo zlepšovať. Som rád, že spoluhráči potiahli aj za mňa a zvíťazili sme. Sú to dôležité body,“ vravel 33-ročný reprezentant.

V bratislavskom tíme strávil úvodné dve sezóny v KHL, v prvej značnou mierou prispel k postupu do play off. „Tešil som sa na návrat. Nad ponukou Slovana som dlho neuvažoval. Cítim sa tu ako doma, je tu výborné zázemie i skvelí fanúšikovia. Pôsobenie v Chabarovsku beriem ako dobrú skúšku, aj keď to tam nebolo jednoduché.“

K piešťanskému rodákovi sa vyjadril aj tréner. „Prvé dve tretiny bol nervózny, v tretej sa už dostával do tempa. Prišiel do nového tímu, potrebuje trochu času. Je pravák a verím, že nám pomôže,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Michel Miklík
Načítavajú sa športové výsledky...