Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mihálik: Viac nám vyhovuje kaziť než tvoriť

Na klziskách súperov získali osem z deviatich bodov a víťaznú sériu natiahli na štyri zápasy. Hokejisti Slovana ju môžu predĺžiť vo štvrtok od 19.30, no majú nesmierne náročnú úlohu.

16.09.2015 16:54
Vladimír Mihálik Foto: ,
Vladimír Mihálik.
debata

V divácky atraktívnom súboji privítajú úradujúceho šampióna KHL SKA Petrohrad. „Dúfam, že budeme pokračovať v trende z minulej sezóny. SKA bol jeden z mála súperov, s ktorým sme vyhrali dva zápasy,“ smeje sa obranca Vladimír Mihálik.

V predchádzajúcom vzájomnom stretnutí vo februári v Bratislave strelil víťazný gól. Slovan, vtedy už len s troma nekompletnými formáciami, nečakane vyhral 5:2.

Ako hodnotíte sériu troch stretnutí na ľade súperov?
Vyšla nám parádne. Konečne sme začali premieňať šance, dávať góly a hrali sme solídne v obrane. Neboli to ľahšie stretnutia než doma. No prvý duel nám vyšiel a chytili sme sa. Hrali sme jednoduchšie, nemali sme zviazané ruky. Cítili sme sa voľnejšie.

Slovan od vstupu do KHL hrá lepšie proti kvalitnejším súperom. Čím to je?
Máme skôr bojovné mužstvo, ktoré musí tvrdo makať v každom zápase. Lepšie sa nám hrá, keď môžeme viac kaziť, ako keď máme najmä tvoriť.

Ktorý zo zápasov proti Dynamu, Viťazu a Medveščaku bol najnáročnejší?
Možno vás to prekvapí, ale posledný v Záhrebe. Prvý s Dynamom sme odohrali ozaj veľmi dobre, najmä v obrane. Trúfam si povedať, že sme boli lepší než domáci. Druhý som nevidel, preležal som ho v posteli s virózou, no chalani vraveli, že im to opäť išlo a navyše to nebol až taký náročný zápas.

V Záhrebe ste inkasovali zbytočný gól v závere po chybe brankára Brusta. Inak však musíte byť s výkonmi oboch kanadských brankárov veľmi spokojní…
Obaja sú skvelí. Stávajú sa aj takéto chyby. Sedel som za opustenou súperovou bránkou a sledoval som Brustyho, čo ide urobiť. Mal puk ako na podnose. Keby ho vystrelil na bránku, dá gól. No v poslednej chvíli sa rozhodol pre prihrávku a nešťastne trafil puk na hokejku Kvapila. V kabíne sme sa o tom vôbec nebavili. Chyby sa stávajú, ale my držíme spolu.

Čo s mužstvom urobí vydarená šnúra zápasov?
Dúfam, že nám pomôže, povzbudí a ukážeme sa teraz v dobrom svetle aj pred našimi divákmi. Hádam potiahneme víťaznú sériu ďalej.

Pamätáte si ešte februárový vzájomný zápas?
Samozrejme. Strelil som aj gól. Videl som, že spoluhráči idú dvaja na dvoch, tak som sa rozhodol potlačiť ich dopredu. Zrazu sa pri mne objavil puk, tak som vypálil a bolo to dnu. Teraz som strelil gól v zápase s Dynamom. Dúfam, že som sa rozstrieľal (smiech). Azda sa niečo podarí znova aj proti SKA. Samozrejme, góly pre mňa nie sú extra dôležité, väčšiu radosť mi robia víťazstvá.

Keby vám po tom zápase niekto povedal, že Slovan ostane v KHL, verili by ste?
To nie je dôležité. Nerád by som sa už vracal k veciam z minulej sezóny. Keď už všetko pôjde tak, ako to momentálne ide, všetci budú spokojní.

Sledujete, ako sa komu v úvode ročníka darí a ako vyzerá tabuľka?
Stále je len začiatok súťaže. Odohráte tri dobré zápasy a ste hore. Aj my sme teraz v tabuľke pekne poskočili. Pre nás je dôležité sústrediť sa len na našu hru a nie pozerať sa, kto je ako vysoko v tabuľke. Tímy musia odohrať dvadsať až tridsať stretnutí, aby sa poradie trošku ustálilo a zreálnilo. Petrohrad má skúsené mužstvo, istotne jedno z najkvalitnejších v KHL. Minulý ročník vyhralo Gagarinov pohár, má veľké sebavedomie. Tím síce prešiel obnovou, ale stále má vo svojom strede najkvalitnejších hráčov v lige.

Nepodpísali ste sa pod vyhlásenie slovenských hokejistov, ktorí nechcú byť spájaní s aktivitami a akciami Slovenského zväzu ľadového hokeja. Patríte medzi podporovateľov tohto vyhlásenia?
Kontaktovali ma, debatovali sme a na niečom sme sa aj dohodli. No nemá zmysel o tom teraz hovoriť. Keď bude niečo nové, iste sa to všetci dozvedia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Mihálik
Načítavajú sa športové výsledky...