Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boli sme jednoznačne lepší, zhodli sa belasí. Priznal to aj Miklík

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení v KHL. Súpera síce výrazne prestrieľali, Amuru Chabarovsk však nakoniec podľahli 0:1. Po zápase mali hráči hlavy zvesené a v hodnotení stretnutia neraz zaznelo slovo smola.

29.08.2015 09:44
Slovan, Amur Chabarovsk Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk.
debata (3)

"Dnes sme boli suverénne lepším tímom, minimálne v prvých dvoch tretinách. Ale opäť sme zlyhali v koncovke. Nie je to zatiaľ ono,“ podelil sa o prvé dojmy zo stretnutia obranca Michal Sersen.

"Mali sme oveľa viac šancí, počet striel svedčí o tom, kto bol pánom na ľade. Bol to domáci zápas proti relatívne slabšiemu súperovi, mali sme to využiť. Ale ak budeme takto hrať aj v najbližších dueloch, niečo nám tam zaiste padne,“ pridal Ivan Švarný.

O niečo prísnejší na výkon mužstva bol skúsený český center Václav Nedorost. "Úvodná tretina bola celkom dobrá, dostali sme sa do tlaku, ale v zakončení sme slabí. Presilovky z našej strany sú tragédia, po inkasovanom góle sme boli v akomsi kŕči. Do ťažkej situácie sme sa dostali sami a musíme sa sami vyhrabať von,“ komentoval dianie na ľade pred odchodom do šatne.

Jeho krajan a kouč belasých Miloš Říha hodnotil výkon svojich zverencov štvrť hodinu po zápase zhovievavejšie. "Prvé dva zápasy boli ako cez kopirák. Ani tentoraz nemám chlapcom čo vytknúť, ukázali bojovnosť, nechce nám to tam však padnúť. A bez gólu, resp. s jediným presným zásahom sa na domácom ľade vyhrať nedá,“ dodal.

Evidentne spokojnejší bol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner hostí Sergej Šepelev. Dosiahli sme dôležité víťazstvo, ktoré sa nerodilo ľahko. Slovan je totiž náročný protivník. Ďakujem najmä nášmu brankárovi, jeho výkon bol veľmi dôležitý,“ priznal.

Hrdinom stretnutia bol naozaj brankár Amuru Juha Metsola. Dvadsaťšesťročný Fín pochytal všetkých 39 streleckých pokusov a bol jednoznačne najlepším hráčom hostí. Gólman, ktorý uplynulé sezóny strávil v Tappare Tampere, vyšperkoval svoj výkon sekundu pred záverečnou sirénou, keď vyrazil betónom nebezpečnú Sersenovu strelu.

Na ľad v drese Amuru Chabarovsk vykorčuľoval aj útočník Michel Miklík, ktorý strávil v Slovane úvodné dve sezóny v KHL. "Domáci nás predčili vo všetkých činnostiach, my sme boli lepší hádam iba v tom, že sme dali o gól viac. Podali vynikajúci výkon, ale nepremenili šance. Prajem im, aby túto streleckú smolu prelomili už v najbližšom zápase,“ poznamenal.

Prvé body v tejto sezóne môže Slovan získať už v nedeľu proti Metallurgu Novokuzneck. "Je ťažké hodiť za hlavu stretnutie proti Amuru. Môžno nás bude mátať ešte pár hodín, ale zápasy v KHL idú ako na bežiacom páse a potrebujeme sa sústrediť na ďalšieho súpera. Najlepšie bude, ak na nich vybehneme už v prvej tretine a rozstrieľame ich,“ dodal na záver Švarný.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Amur Chabarovsk
Načítavajú sa športové výsledky...