Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazný gól Slovana strelil debutant Skalický, Říhu potešil prístup hráčov

Hokejisti Slovana Bratislava uspeli vo svojom úvodnom prípravnom súboji pred sezónou 2015/2016, keď počas sústredenia v slovinskom Maribore v stredu večer zdolali iného účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Salavat Julajev Ufa 3:2.

23.07.2015 13:18
Pavol Skalický Foto: ,
Pavol Skalický.
debata

Zverenci trénera Miloša Říhu síce prehrávali po prvej tretine 0:1, ale v druhej časti vyrovnal L. Nagy, o 22 sekúnd neskôr upravil Jeglič na 2:1 a mladík Skalický zvýšil na rozdiel dvoch gólov. V tretej tretine už len skorigoval Lisin z Ufy.

Rovnakí súperi proti sebe nastúpia aj v piatok 24. júla o 11.00 h.

Slovan Bratislava – Salavat Julajev Ufa 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Góly: L. Nagy, Jeglič, Skalický – Hertikainen, Lisin

Hlasy (zdroj: hcslovan.sk)

Miloš Říha: Na začiatok sezóny nás hneď čakal silný súper. Všetci vieme, že ruské kluby nikdy nič nevypúšťajú, aj dnes nastúpila Ufa v plnej sile. Som spokojný, ako k zápasu chlapci pristúpili. Dobre sme zvládli presilovky, hru v obrane. Netrénujeme zase tak dlho, aby sme stihli prejsť plnú taktickú prípravu niektorých herných činností. Pred zápasom sme si povedali niekoľko drobností, mužstvo ich splnilo a myslím, že v zápase sme boli lepším tímom.

Pavol Skalický: Išlo o prvý zápas v príprave, po dlhom čase, takže bol náročný. Nesmierne nás všetkých teší, že sme ho zvládli a bol aj víťazný. Pre mňa ide o skvelý štart v klube, v premiérovom zápase som strelil víťazný gól. Veľkú zásluhu na ňom má Rok Tičar, ktorý mi puk skvele posunul a poslal ma do sľubnej streleckej pozície.

Žiga Jeglič: Zápas sme nezačali zle, bolo tam pár príležitostí, no iniciatiívu prebrala Ufa a strelila vedúci gól. Druhá tretina vyznela lepšie pre nás, boli sme aktívnejší, vypracovali sme si veľa šancí a dokázali ich pretaviť do gólov. Samozrejme, osobne ma teší, že som skóroval, navyše vo svojej vlasti a pomohol tímu k výhre. V hľadisku som mal rodinu, veľa priateľov, hralo sa mi výborne.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Salavat Julajev UFA