Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy: Na splátkové kalendáre viacerí hráči nepristúpia

Necelé dva mesiace pred ostrým štartom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) vykorčuľovali hokejisti Slovana Bratislava na prvý spoločný tréning. V Lamači si včerajšiu zaberačku odkrútili dvaja brankári, štyria obrancovia a dvanásť útočníkov.

07.07.2015 13:41 , aktualizované: 18:27
Ladislav Nagy Foto: ,
Ladislav Nagy.
debata

Na klzisku absentoval hlavný kouč Miloš Říha. Tréning viedol jeho asistent Roman Stantien. „Na prvýkrát to bolo veľmi rozumné. Nebolo to také tempo ako za trénera Rostislava Čadu. Vieme, že skutočná drina príde od budúceho týždňa,“ uviedol český útočník Václav Nedorost.

Českobudějovičan nedohral vlaňajšiu sezónu pre zdravotné ťažkosti s bedrovým kĺbom. Musel podstúpiť aj operáciu, ktorá bola už pätnástou v jeho kariére. „Už ich ani nepočítam. Ostatné tri mesiace zaberám naplno bez obmedzení. Konkrétne ponuky z iných tímov som nedostal, preto som sa rozhodol pre Slovan. Som rád, že jadro z minulého ročníka ostalo nezmenené,“ dodal 33-ročný center.

Na ľade nebol nový kanadský brankár Michael Garnett. V maskách sa predstavili Denis Godla a junior Christián Pavlas. V obranných radoch nechýbal Vladimír Mihálik, Tomáš Starosta, Patrik Luža a navrátilec Ivan Švarný, ktorý posledné dve sezóny strávil v Medveščaku Záhreb a Dyname Minsk.

„So Slovanom som bol v kontakte, zmluvu som však podpísal až v pondelok poobede. Je tu nová sezóna a každý bude chcieť zabudnúť na tú vlaňajšiu. Sme plní očakávania a verím, že všetko bude fungovať,“ tvrdí 30-ročný obranca.

Letnú prípravu absolvoval v rodnej Nitre pod dohľadom Igora Zimana. „Pripravujem sa s ním desať rokov. Bolo to dosť tvrdé, po fyzickej stránke som pripravený. Chodil som aj na in-line korčule, ale na ľade je to väčšia zábava,“ doplnil.

Z ofenzívnych hráčov sa do prípravy zapojilo slovinské duo Rok Tičar a Žiga Jeglič, Kanaďan Matt Murley, Čech Václav Nedorost a Slováci Milan Bartovič, Ladislav Nagy, Andrej Šťastný, Peter Ölvecký, Dominik Rehák i nový muž Rastislav Špirko. Dvojica Pavol Skalický a Marek Viedenský, ktorí sú tesne pred podpisom zmluvy, zaberali v posilňovni.

„Mal som ponuky z Fínska i Česka. Čakal som, ako sa vyvinie situácia so Slovanom. Reakcie boli rôzne. Niektorí ľudia ma odhovárali, ale veril som svojim pocitom. Zavážila rodina, blízkosť domova a úroveň KHL,“ prezradil Špirko.

V nadnárodnej súťaži pôsobil v Chabarovsku, Spartaku Moskva, Jekaterinburgu i Leve Poprad. V rámci letnej prípravy si zahral futbal za Turčiansku Štiavničku. „Pýtal som sa, či ma neangažujú, keďže som bol ešte voľný, ale vraj nemali toľko financií,“ uviedol s úsmevom. Na úvodnom tréningu sa objavil aj minuloročný ofenzívny klenot Ladislav Nagy.

„Je to dobrá správa pre fanúšikov, že Slovan pokračuje v KHL. Minuloročné resty nechávam na agentovi, chcem sa naplno venovať hokeju. Najlepšie by bolo, keby sme odštartovali sezónu s čistým štítom. Je zrejmé, že nám ponúknu splátkové kalendáre, ale viacerí chalani, ktorí tu nie sú, na túto možnosť nepristúpia,“ konštatoval 36-ročný Košičan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rastislav Špirko #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný #Ladislav Nagy #Václav Nedorost