Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rusi nespochybňujú účasť Slovana v KHL, belasým chýba 30 percent rozpočtu

O budúcnosti hokejového Slovana Bratislava sa stále nerozhodlo, vedenie klubu intenzívne pracuje na zotrvaní v Kontinentálnej hokejovej lige. Ak sa to nepodarí, po troch rokoch sa belasí vrátia do domácej Tipsport extraligy.

28.05.2015 09:22
HC Slovan Bratislava, Harvy Foto: ,
Maskot Slovana Harvy.
debata

V Rusku zatiaľ nikto nespochybňuje účasť Slovana v súťaži, KHL by mala mať 28 účastníkov, začne sa 24. augusta a skončí v druhej polovici apríla 2016.

„Zatiaľ stále nevieme potvrdiť finančné garancie pre účasť v novom ročníku. Vieme však, že 18. júna je žrebovanie slovenskej ligy a my sme sa zaviazali, že najneskôr do tohto dátumu sa vyjadríme, kde budeme pôsobiť. Nemôžeme a nechceme sa už dostať do takých problémov ako v uplynulej sezóne, chceme mať garancie,“ uviedol v rozhovore pre Nový Čas marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda, podľa ktorého majú záujem zostať v klube Ladislav Nagy, Michal Sersen, Žiga Jeglič či Rok Tičar: „Volajú nám a pýtajú sa, aký je stav. Zatiaľ si ich však nemôžeme zaviazať na ďalšie obdobie, pokiaľ nemáme peniaze na účte. Na KHL nám ešte chýba približne 30 percent rozpočtu. Jún je kľúčovým mesiacom a ak nechceme týchto hráčov stratiť, musíme im čo najskôr dať vedieť, či existuje perspektíva pokračovať v Slovane, alebo môžu rokovať o iných ponukách.“

Bratislavčania musia vyrovnať všetky záväzky z minulej sezóny a zároveň mať potvrdený rozpočet na ďalší rok. Na slovenskom trhu už nevygenerujú viac peňazí cez marketing, preto zdĺhavo rokujú v Rusku. V súčasnosti majú aj dlh na nájomnom na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

„Podľa mojich informácií sme jedným z mála klubov – spolu s Košicami či českou Spartou Praha – ktoré platia za štadión. Za nájom a služby v aréne platíme mestu 800-tisíc eur ročne. Áno, teraz niečo dlhujeme, ale ak by sme mali jasno, tak tento stav by nenastal. Už 10 týždňov by sme predávali permanentky na novú sezónu. Veľmi si vážime, že môžeme hrať na takom štadióne, ale v slovenskej lige by sme si to za daných podmienok mohli len ťažko dovoliť. Slovan potrebuje na vykrytie nákladov za halu priemernú návštevnosť okolo šesťtisíc divákov,“ doplnil pre Nový Čas Milan Vajda, podľa ktorého v prípade prechodu do extraligy by Slovan mal ďalej pokračovať vo svojom domovskom stánku.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava