Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Petrohrad vyhral v Kazani prvé finále Gagarinovho pohára

Hokejisti SKA Petrohrad vyhrali prvé finále Gagarinovho pohára, v sobotu uspeli na ľade Ak Bars Kazaň 4:2.

11.04.2015 21:17
hokej, SKA Petrohrad, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Petrohradu.
debata

Petrohrad nadviazal svojím výkonom na posledné štyri stretnutia konferenčnej sedemzápasovej série s CSKA Moskva, ktorú dokázal otočiť z 0:3 na 4:3. O výsledku rozhodol úvod druhej tretiny, keď sa za 65 sekúnd presadili Patrick Thoresen a Jevgenij Dadonov. Petrohradčania zmazali čaro brankára Andersa Nilssona v doterajšom priebehu play-off, ktorý v konferenčnom finále proti Novosibirsku inkasoval v priemere 0,58 gólu na zápas. Domáci sa dokázali presadiť až v tretej tretine v čase, keď prehrávali už 0:4. Dvoma gólmi znížili, ale s výsledkom už potom nič neurobili ani počas power-play.

V poradí druhý finálový zápas Gagarinovho pohára je na programe v pondelok 13. apríla opäť na ľade Ak Bars Kazaň. „Začali sme veľmi dobre,víťazstvo v prvom zápase série je dôležité. Dávali sme si pozor najmä na druhú tretinu, ktorú mávala Kazaň v minulých zápasoch veľmi silnú. Dnes sme v nej rozhodli,“ skonštatoval podľa ruských médií po zápase tréner SKA Viačeslav Bykov. „Vieme, kde sme spravili chyby a v ďalšom stretnutí sa ich pokúsime odstrániť. Nechceme sa vyhovárať, že sme neboli pre dlhšiu pauzu v hernom rytme. Teší ma, že sme ani za nepriaznivého stavu neprestali bojovať,“ uviedol kouč Kazane Zinetula Biľaletdinov.

Ak Bars Kazaň – SKA Petrohrad 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) – stav série: 0:1

  • Góly: 51. Azevedo (Mirnov, Moller), 58. Zacharčuk (Varnakov, Gluchov) – 17. Panarin, 21. Thoresen (Kovaľčuk, Belov), 22. Dadonov (Šipačov), 46. Šipačov (Panarin)
  • Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Anisimov, Olenin – Sivov, Šeľanin, 8585 divákov
debata chyba
Viac na túto tému: #SKA Petrohrad #Ak Bars Kazaň #Gagarinov pohár