Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kovaľčuk vraj zvažuje návrat do NHL. Je to fínska kačica, tvrdia v SKA

Ruský hokejista Iľja Kovaľčuk údajne zvažuje návrat do zámorskej NHL, vedenie jeho ruského zamestnávateľa to však odmieta.

24.03.2015 11:26
Ilja Kovaľčuk Foto: ,
Iľja Kovaľčuk v drese Petrohradu.
debata

Hviezda tímu Kontinentálnej hokejovej ligy SKA Petrohrad by sa podľa fínskeho webu Iltalehti mohla vrátiť do zámorskej súťaže v sezóne 2016/2017. Kovaľčuk vraj už požiadal vedenie SKA o prípadné uvoľnenie. Pri návrate by však musel dostať zelenú od všetkých tridsiatich klubov NHL, keďže súťaž opustil dobrovoľne. Bez podobného hlasovania by sa mohol vrátiť podľa ligových pravidiel až v ročníku 2018/2019.

V Petrohrade o odchode svojej hviezdy nechcú ani počuť. „Je to fínska kačica, majú chybné informácie. Kovaľčuk má ešte na dva roky kontrakt s SKA, budúce leto preto do NHL neodíde. Okrem toho, plánujeme s ním predĺžiť zmluvu. Fíni mohli s podobným úspechom písať napríklad aj o prestupe Messiho do ruského futbalového klubu. Týmto štýlom si zvyšujú popularitu. Budeme žiadať ospravedlnenie,“ zareagoval pre Sportbox na správy viceprezident SKA Roman Rotenberg.

Dnes tridsaťjedenročný Kovaľčuk nečakane opustil NHL 11. júla 2013. Za sebou mal vtedy tri sezóny z pätnásťročného kontraktu na 100 miliónov dolárov s New Jersey Devils. V Petrohrade mu údajne ponúkli podobný plat ako v zámorí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iľja Kovaľčuk #SKA Petrohrad