Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy: Sezóna sa lámala v decembri. Mali sme sa posilniť

Do Slovana prišiel v lete ako najvýraznejšia persóna. Nová hviezda mužstva, ktorá mala potiahnuť Bratislavčanov v Kontinentálnej hokejovej lige po ročnej pauze opäť do play off.

26.02.2015 09:00
Ladislav Nagy Foto:
Ladislav Nagy a jeho gólová radosť. Vtedy ešte Slovan mal nádej na play-off.
debata

Skúsený útočník Ladislav Nagy svoje výnimočné kvality potvrdil. So 41 bodmi v 51 stretnutiach bol jednoznačným lídrom belasých a s 23 gólmi trinástym najlepším strelcom ligy. Namiesto priečok zaručujúcich postup do play off však Slovan obsadil v Západnej konferencii posledné 14. miesto a v KHL s veľkou pravdepodobnosťou končí. „Je to veľká škoda pre divákov i celý slovenský hokej,“ vravel v šatni krátko po poslednom hvizde.

Po výhre nad Petrohradom ste siahali na víťazstvo aj s Jokeritom. Veľmi vás mrzí prehra v závere predĺženia?
Prehrať gólom dvadsať sekúnd pred koncom je vždy zlé a nepríjemné. Nevyšlo to, ale aspoň sme v tretej tretine vyrovnali a v riadnom hracom čase remizovali. Posledné tri zápasy sme odohrali veľmi dobre.

Ako sa vám páčila rozlúčka s divákmi?
Bolo to super. Diváci boli celý rok vynikajúci. Povzbudzovali nás bez ohľadu na výsledky. Slovan má najlepších fanúšikov v KHL. Potvrdí vám to každý ruský hokejista v súťaži. Radi sem chodia, resp. chodili. Lebo KHL sa tu už skončila. Hrali sa tu zápasy na veľmi vysokej úrovni. Škoda, že to takto dopadlo. Som rád, že som mohol hrať za Slovan.

Je koniec Slovana v KHL definitívny?
Generálny manažér Maroš Krajči sa vyjadril, že na 99 % už Slovan v KHL pokračovať nebude. Asi to tak bude. Možno však aj nie (s úsmevom). Možno niekto príde, položí na stôl štrnásť miliónov eur a budeme hrať ďalej. Zohnať peniaze na Slovensku je náročné. Pre slovenský hokej by to bolo dobré.

Ladislav Nagy v drese bratislavského Slovana. Foto: SITA, Ján Slovák
Ladislav Nagy Ladislav Nagy v drese bratislavského Slovana.

Čo vám počas osobného stretnutia povedal prezident klubu Juraj Široký?
Na to sa musíte spýtať jeho. Osobne si myslím, že nejaká maličká šanca na záchranu KHL ešte je, ale neviem to reálne odhadnúť. Vravel, že to bude veľmi ťažké.

Odohrali ste v utorok posledný zápas za Slovan?
To vôbec neviem. Teraz si potrebujem dva týždne poriadne oddýchnuť a potom sa začnem pripravovať na majstrovstvá sveta. Mal som so Slovanom zmluvu na dva roky, chcel som tu zostať. Uvidíme, čo bude. Budem to však riešiť až po šampionáte. Priznám sa, že ani neviem, či je zmluva viazaná len na KHL. Poriadne som si ju neprečítal (smiech).

Hnevá vás, že sa vám skončila sezóna tak skoro?
Chcel som ísť v závere prestupového obdobia do Švédska, ale nepustili ma. Tréner Matikainen mi hovoril aj o záujem klubu Lukko Rauma, no dopadlo to rovnako. Keby Slovan podpísal piatich alebo šiestich juniorov, mohol pustiť niektorých hráčov a ušetril by aj dosť peňazí. Na druhej strane, som rád, že si trochu oddýchnem pred začiatkom prípravy na šampionát. V Česku budú chcieť hrať všetci. Rád by som si na šampionáte zahral. Uvidíme, či so mnou tréner bude počítať.

Kam si idete oddýchnuť?
Do Phoenixu, kde mám stále dom. Na dvanásť dní. Potrebujem si tam vybaviť nejaké veci. Dvanásteho marca tam hrá Chicago, napíšem kamarátovi Shanovi Doanovi, aby mi pripravil lístky. Chcem sa ísť pozrieť na Coyotes aj Hosičku (Mariána Hossu).

Skúste vypichnúť nejaký pozitívny moment z nevydarenej sezóny.
Začiatok ročníka. Ten bol super. Hrali sme vtedy ozaj dobre. Potom sa začali rôzne problémy a išlo to s nami dole vodou. Samozrejme, nemôžem zabudnúť na fanúšikov. Boli skvelí. Celý rok držali s nami a vytvárali super atmosféru. Vďaka všetkým, ktorí chodili na zápasy. Bol som tu spokojný a šťastný. Pred takou kulisou sa mi vždy hrá skvele.

Ladislav Nagy ešte v NHL v drese Phoenixu. Foto: SITA/AP
Ladislav Nagy Ladislav Nagy ešte v NHL v drese Phoenixu.

Tušíte už, prečo nevyšla celá sezóna podľa predstáv?
Všetko sa lámalo v decembri. Strácali sme vtedy na play off len päť bodov a namiesto toho, aby sme vystužili káder, začali hráči odchádzať. Tréner Matikainen chcel päť nových hráčov, ale klub už vtedy asi mal finančné problémy. Mohli sme byť silnejší, tá strata sa dala v pohode zmazať. Potom sa to už rozpadávalo a pokazila sa aj atmosféra. Najmä psychicky to bolo náročné. Pritom v úvode sezóny sme mali perfektné mužstvo a držali sme sa hore. Veľmi nám ublížilo aj zranenie brankára Backlunda, ktorý vtedy chytal výborne. Dobrý brankár je osemdesiat percent mužstva. Keby mohol chytať, boli by sme asi bližšie k play off.

Prečo mužstvo nevyhrávalo pred vďačnými divákmi?
Veľa zápasov sme prehrali o gól. Proti slabším mužstvám sme prehrávali úplne zbytočne. Prišli k nám brániť a my sme mali tvoriť. Nemali sme však na to mužstvo. Keby sme hrali tak jednoducho ako posledné tri zápasy – vyhadzovali puky a čakali na protiútoky – mohli sme vyhrať oveľa viac zápasov.

Na koho z kabíny budete najradšej spomínať?
Partia bola fajn, so všetkými som vychádzal dobre. Najlepšie s Bartovičom a Surovým, či ďalšími staršími chalanmi, s ktorými sa dobre poznáme. Budú mi chýbať, no hádam sa stretneme v reprezentácii.

Zažili ste veľké sklamanie v drese Leva Poprad. Dá sa situácia v oboch kluboch porovnať?
Tam s KHL len začínali a nevedeli to robiť. Všetko bolo na začiatku super, ale skrachovalo to už po prvom mesiaci (smiech). Prišla nám jedna výplata a potom už nikto nevidel nič. Myšlienka to nebola zlá, vďaka KHL chodilo do Popradu a Tatier viac Rusov, no utiahnuť finančne KHL je veľmi náročné. Dúfam, že v Slovane nám všetko vyrovnajú, ako sľúbili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Ladislav Nagy