Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček by najradšej do Česka, Nagy dúfa v zázrak

Posledný zápas hokejového Slovana v jeho tretej sezóne v KHL sa niesol v znamení lúčenia. Aj keď to vedenie bratislavského tímu zatiaľ oficiálne nepotvrdilo, očakáva sa, že belasí budú v nasledujúcom ročníku účinkovať v inej súťaži. Hráči v kabíne síce predstavy o ďalšom smerovaní tímu majú, priznávajú však, že karty v rukách drží vedenie.

25.02.2015 11:56
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen sa lúči s fanúšikmi.
debata (3)

„Sto ľudí, sto chutí, podľa mňa by bol návrat Slovana do slovenskej extraligy krokom späť. Zdá sa, že po ekonomickej stránke by bola EBEL-ka lepšia. Ja by som ale mužstvo najradšej videl v českej súťaži. Určite by to prilákalo veľa ľudí, štadióny by boli plné tak doma, ako aj vonku. Súboje so Spartou Praha či Kometou Brno by boli ozdobou ligy. Rozhodnú páni hore,“ naznačil zo svojho pohľadu najperspektívnejšiu víziu budúcnosti klubu útočník Libor Hudáček.

Menej konkrétny bol obranca Michal Sersen, ktorý sa do špekulácií púšťať veľmi nechcel. „Nechám to na kompetentných, predovšetkým oni si musia zrátať všetky plusy, či mínusy tej ktorej alternatívny,“ uviedol.

O účasti Slovana v KHL napriek veľkej finančnej a v poslednej sezóne aj výsledkovej mizérii hovoril len v dobrom. „Bol to dobrý projekt, odohrali sme výborné zápasy v náročnej lige, ľudia si to určite užívali,“ zhodnotil.

A či sa do niektorého z miest v lige vracal špeciálne rád, odpovedal otázkou, ale jednoznačne: „V Rusku? (veľký smiech, pozn. red.) Vždy som sa vracal najradšej domov,“ povedal. A čo Petrohrad? „To je furt Rusko,“ dodal s ešte väčším úsmevom.

Rovnako ani líder tímu Ladislav Nagy o ďalšej sezóne príliš hovoriť nechcel. Naznačil však, že po rozhovore s majiteľom tímu Jurajom Širokým ešte existuje malá šanca na zachovanie KHL v meste.

„Pokúsia sa s tým ešte niečo urobiť, ale nádej je minimálna. Je to veľká škoda, Rusi prídu o najlepších fanúšikov v lige,“ priznal 23-gólový strelec, ktorý má so Slovanom zmluvu aj na nadchádzajúci rok.

Rovnako uvažuje aj tréner Jokeritu Helsinki Errka Westerlund. „Verím, že Slovan zostane v KHL, je to jedno z najlepších miest v celej súťaži,“ myslí si.

Kde bude Slovan v sezóne 2015/2016, je v tejto chvíli vo hviezdach, osud tímu majú vo svojich rukách muži z VIP priestorov Slovanft arény.

"Podrobne rozanalyzujeme pre a proti každej zo štyroch možností, ktoré prichádzajú do úvahy. KHL, slovenská extraliga, česká extraliga, EBEL. Definitíva, pre ktorú sa rozhodneme, bude známa do dvoch mesiacov,“ potvrdil v rozhovore pre Pravdu generálny manažér tímu Maroš Krajčí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen #Libor Hudáček #Ladislav Nagy