Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na túto sezónu nebudem spomínať rád, tvrdí Sersen

Posledné stretnutie Slovana v KHL malo takmer všetko, čo má vynikajúci hokejový zápas mať. Z pohľadu domácich chýbalo jediné - víťazná bodka.

24.02.2015 23:30
Michal Sersen Foto:
Michal Sersen.
debata

„Veľmi sme túžili potešiť fanúšikov aspoň v závere sezóny. Čiastočne sa nám to podarilo. Zdolali sme Petrohrad a chceli sme vyhrať aj nad Jokeritom. Bohužiaľ, nevyšlo to,“ vravel po stretnutí obranca Michal Sersen.

Ako ste si užili záverečnú rozlúčku s divákmi?
Bolo to nádherné. Krásny pocit. Je veľká škoda, že sme takto nedokázali potešiť fanúšikov v sezóne častejšie. Bolo by to veselšie pre všetkých. Atmosféra bola vynikajúca. Sme za ňu ľuďom vďační. Prehrávali sme, no podarilo sa nám vyrovnať. Aj to asi divákov potešilo.

Čo vám prvé napadne, keď sa vás niekto spýta na túto sezónu?
Určite toho máme za sebou viac negatívneho ako pozitívneho. Veľa stretnutí sme nevyhrali a tie sú v hokeji najdôležitejšie. Keď vyhrávate, odvíja sa od toho aj dobrá nálada. Naopak, my sme prehrávali a v kabíne to bolo potom také nijaké. Určite nebudem na túto sezónu spomínať veľmi rád.

Viete už povedať, kde bola najväčšia chyba Slovana?
Sezónu ovplyvnilo viacero aspektov. Niektoré zápasy sme si pokašľali sami. Boli sme v nich lepší, vyhrávali sme a nedotiahli sme to do konca. Do toho prišli niektoré zákulisné veci, ktoré už nemá význam rozoberať. A zranenia. Tomáš Starosta nám chýbal päť týždňov, hneď nato Ivan Baranka dva mesiace. Potom Vlado Mihálik. Brankár Johan Backlund vypadol práve vtedy, keď sa mu veľmi darilo. Aj to výrazne ovplyvnilo vývoj sezóny.

Pochvaľovali ste si divákov a atmosféru, no doma ste vyhrávali málo. Prišli ste už na to prečo?
Nie, neprišli. Ale veľmi nás to mrzí.

KHL v Bratislave pravdepodobne končí. Ako budete na účinkovanie mužstva v nej spomínať?
Je to veľká škoda. Cítil som sa tu výborne a iste nielen ja. Odohrali sme výborné zápasy proti výborným súperom. Máme fantastických divákov aj zázemie. Škoda, že asi skončíme. Teraz si najmä potrebujeme oddýchnuť, lebo sme toho mali v závere ozaj veľa. Potom zabojujem o účasť na majstrovstvách sveta. Hokej je robota, ktorá ma baví. Teším sa na každý zápas, ktorý môžem odohrať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen