Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak by to záležalo na mne, Slovan by som do ligy bral, tvrdí česká hviezda

„Nie, Kovačuk dnes určite pre médiá nič nepovie,“ upozorňoval po zápase skupinku novinárov pred šatňou SKA Petrohrad jeden z pracovníkov štruktúr hokejového Slovana. „Boli tu deti a chceli sa s ním fotiť a dokonca aj tie poslal preč,“ naznačoval.

23.02.2015 11:24
Michal Sersen, Roman Červenka Foto: ,
Zľava: Michal Sersen zo Slovana a Roman Červenka z Petrohradu.
debata (3)

V šatni však evidentne horúca hlava vychladla a emócie vystriedal profesionalizmus. Kovaľčuk si nakoniec bez veľkého presviedčania našiel aspoň minútu. A po strojených odpovediach dokonca súhlasil aj s fotením pre fanúšikov.

„Skončili sme druhí, je to dobrý výsledok aj pozícia pred začiatkom play off, čo by dali iní za takéto postavenie v tabuľke,“ sebavedomo zhodnotil sezónu.

Zdá sa však, že poslednému zápasu v sezóne, v ktorom jeho tím podľahol Slovanu 2:5, veľkú váhu neprikladá. Fakt, že belasí z posledných štrnástich stretnutí vyhrali iba dve práve nad ruským gigantom, okomentoval iba stroho: „Good for them (Dobré pre nich…)“.

Nakoniec predsalen domáci tím pochválil. „Viem, že na lavičke mali iba pätnásť korčuliarov, ale napriek tomu odohrali výborný zápas a zaslúžia si rešpekt,“ poznamenal.

A čo hovorí najväčšia hviezda súťaže na to, že Slovanu v KHL zrejme „zvoní umieračik“? „Bratislava je skvelé mesto a vždy som sa sem tešil, je radosť hrať pred takým publikom,“ dodal.

Ešte väčšie sklamanie po zápase nedokázal zakryť český útočník Roman Červenka. „Z našej strany to bol doslova hrozný zápas, pred play off sme sa chceli dobre naladiť, ale nevyšlo nám to,“ prísne zhodnotil inak skvelý stretnutie.

„Slovan nás v ničom neprekvapil, celé to bolo o nás a našej hre. Domáci nemali čo stratiť, bojovali, hrali uvoľnene, my sme zrejme uverili omylu, že súper sa zdolá sám. V play off sa budeme musieť takýmto zaváhaniam vyhnúť,“ skonštatoval Červenka.

Ani český skúsený kanonier sa nevyhol otázke na pravdepodobný koniec belasých v lige. „Sú tu skvelí diváci, tím hral v KHL dôstojnú úlohu, ale ekonomická situácia ich ďalej zrejme nepustí. Hralo sa mi tu naozaj dobre,“ priznal.

V kuloároch sa šušká aj o možnom vstupe Slovana do českej extraligy. Aký má na to dlhoročný hráč Slavie názor? „Bolo by to vynikajúce spestrenie, súboje medzi Čechmi a Slovákmi by mali veľký náboj. Určite by som ich tam vzal, na tomto štadióne sa musí hrať skvele aj hosťom,“ uviedol.

V máji hostí Česká republika svetový šampionát a ak sa nič nepredvídateľné nestane, Červenka chýbať v domácom výbere nebude. „Na majstrovstvá sveta teraz nemyslím, čaká ma play off, do reprezentačného zrazu zostáva ešte veľmi veľa času,“ dodal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Iľja Kovaľčuk #SKA Petrohrad #Roman Červenka