Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráme tak, aby sme sa nemuseli hanbiť

Fialové dresy im šťastie nepriniesli, hoci výkonom v oklieštenej zostave príjemne prekvapili. Hokejisti Slovana prišli o možnosť bodovať v stredajšom stretnutí KHL s Dynamom Riga necelú minútu pred koncom pri hre štyroch proti štyrom.

19.02.2015 20:02
debata
Maskot Slovana Harvy počas zápasu... Foto: SITA, Ján Slovák
HC Slovan Bratislava, Harvy Maskot Slovana Harvy počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - Dynamo Riga.

Tréner Petri Matikainen poslal na ľad troch útočníkov, aby sa pokúsili strhnúť víťazstvo na domácu stranu, no rozhodla strela hosťujúceho Genowaya, ktorú nešťastne tečoval Ivan Baranka. Slovan podľahol 3:4 a natiahol sériu prehier už na sedem. Prerušiť negatívnu šnúru môžu Bratislavčania najbližšie v nedeľu o 17.00 s SKA Petrohrad.

„Siahali sme po bodoch, ale pre nás je v ostatných týždňoch veľký problém zvíťaziť. Do zápasov už ideme najmä s tým, aby sme nedostali priveľký výprask. Aj s Rigou hrali traja-štyria chalani so sebazaprením. Za normálnych okolností by nenastúpili. No museli. Neviem si ani predstaviť, ako by sme hrali bez nich. Sme v ťažkej psychickej situácii, ale musíme bojovať. Ak by sme sa zložili, neprospelo by to nikomu. Kvôli fanúšikom chceme dohrať sezónu tak, aby sa nik nemusel hanbiť. Ak by to bolo možné, radi by sme nejaký bodík získali. Verím, že Petrohrad nás bude v nedeľu šetriť,“ vravel jeden z lídrov tímu Michal Sersen.

Skúsený útočník a najväčšia hviezda tímu Ladislav Nagy chválil po stretnutí spoluhráčov.

„Chalani hrali veľmi dobre. Snažíme sa robiť všetko pre to, aby sme dostali čo najmenej gólov. Bojujeme. Mne sa hralo zle, trápil som sa. Mal som dva dni žalúdočné problémy, teraz to počas zápasu trápilo aj Tomáša Netíka. V predošlých súbojoch som hrával priveľa, potrebujem si oddýchnuť. Do nedele sa však dám do poriadku a ideme do zvyšných dvoch zápasov,“ uviedol Nagy, ktorý potvrdil, že sa po sezóne zapojí do prípravy na majstrovstvá sveta.

Asi najradšej zo všetkých bude na zápas spomínať dvadsaťročný mladík Dominik Rehák. Člen úspešnej dvadsiatky strelil v KHL svoj premiérový gól. V 10. min vyrovnával na 1:1.

„Pre tím je situácia veľmi zlá a ťažká, ale ja sa snažím využiť príležitosť vo svoj prospech. Bol to krásny pocit. Škoda, že sme duel nedotiahli do víťazného konca. Bolo by to krajšie. Ukázali sme však, že napriek všetkému vieme hrať hokej. Zvyšné dva zápasy budú iste náročnejšie než tento proti dynamu. Skúsime však uhrať dobrý výsledok,“ hovoril odchovanec žilinského hokeja.

Slovanisti odohrali zápas len s piatimi obrancami a desiatimi útočníkmi. Navyše, počas zápasu odstúpil z hry útočník Netík.

„Som spokojný s predvedenou hrou v situácii, v akej sme. Bolo veľmi ťažké pre nás postaviť aspoň tri päťky, museli hrať aj tí, ktorí sú zranení či chorí. Sme naozaj v strašnej situácii a chlapci sa s ňou vyrovnali, musím sa im poďakovať za snahu,“ hodnotil duel kouč Matikainen.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Baranka #Petri Matikainen