Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy: Musíme to prežiť. A nedostať výprask

Päť obrancov a desať útočníkov. Toľko hráčov mali na utorkovom predpoludňajšom tréningu k dispozícii tréneri hokejového Slovana.

17.02.2015 16:30
Ladislav Nagy Foto: ,
Útočník Slovana Ladislav Nagy.
debata (1)

Iba individuálne zaberal s kondičným trénerom Róbertom Berešom slovinský útočník Žiga Jeglič a obranca Martin Štajnoch netrénoval vôbec. Na listine zranených hráčov sú Václav Nedorost, Patrik Luža a Tomáš Starosta.

Slovanistov čakajú do konca sezóny v KHL ešte tri stretnutia. V stredu o 19.00 si zmerajú sily s Rigou, v nedeľu o 17.00 privítajú hviezdny Petrohrad a posledný zápas odohrajú v utorok o 19.00 s Hel­sinkami.

„Každý vie, aká je naša situácia. Urobíme všetko pre to, aby sme zvyšné tri stretnutia čo najlepšie dohrali. Máme povinnosť voči fanúšikom, nemôžeme sa teraz zamýšľať nad tým, čo bude po sezóne. Nastúpime vo výrazne oklieštenej zostave, ale musíme to zvládnuť najlepšie, ako vieme. Či budeme mať k dispozícii Jegliča, uvidíme až v deň zápasu. Ak nie, azda bude pripravený aspoň na nedeľu. Maťo Štajnoch podstúpil menší chirurgický zákrok. Uvidíme, kedy sa k nám pripojí. Môžeme robiť len s tým, čo máme,“ priblížil asistent Petriho Matikainena Vladimír Országh.

Najskúsenejší hráč mužstva Ladislav Nagy priznáva, že situácia je pre hráčov nesmierne náročná. Najmä po psychickej stránke. „Som zvedavý, koľko nás proti Rige bude. Možno dve a pol päťky. Tak sa hrať jednoducho nedá,“ skonštatoval sklamane.

Z hľadiska tabuľky už Bratislavčania nemajú veľmi o čo hrať. Chcú sa však vyhnúť výprasku, aký utŕžili minulý týždeň v Moskve od CSKA (0:12) a aspoň sčasti potešiť fanúšikov.

„S čím pôjdeme do zápasu? Aby sme pred domácim publikom nedostali latu. Nemáme hráčov. Hrávame na tri päťky. Je to veľmi ťažké. Snažíme sa, aby sme neprehrali vysoko. Musíme to jednoducho prežiť!“ vraví najproduktívnejší muž tímu Nagy. „Nemôžeme prehrať ako v Moskve. Potom si z nás všetci robia srandu. No nie je to naša chyba, snažíme sa. Ale bez hráčov to nejde,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Ladislav Nagy