Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zomrel dlhoročný obranca v NHL Montador, naposledy hral v Záhrebe

Vo veku 35 rokov zomrel v noci zo soboty na nedeľu hokejový obranca Steve Montador, ktorý naposledy pôsobil v KHL v tíme Medveščak Záhreb. Rodáka z Vancouveru našla v noci mŕtveho jeho priateľka v dome na predmestí Toronta.

16.02.2015 07:30
debata
Steve Montador. Foto: SITA/AP, Carlos Osorio
Steve Montador Steve Montador.

„Svet prišiel o veľkú duša, prišiel o Stevea Montadora,“ hlási oficiálny web chorvátskeho klubu. „Je náročné nájsť nejaké slová. Je to pre nás obrovský šok, zo sveta odišiel mladý človek,“ uviedol prezident Medveščaku Damir Gojanovič.

Montador hral za Medveščak v sezóne 2013/2014, predtým pôsobil v zámorí. V NHL absolvoval 571 zápasov základnej časti a 43 štartov v play-off za Calgary, Floridu, Anaheim, Boston, Buffalo a Chicago. Príčina smrti je predmetom vyšetrovania a viac odhalí súdna pitva.

„Na Stevea mám len tie najlepšie spomienky. Ako hokejista urobil veľa pre mesto Calgary, ale omnoho dôležitejšie bolo, že Steve bol veľmi dobrý priateľ mimo ľadu,“ zareagoval Martin Gelinas, v súčasnosti asistent tréner v Calgary a v minulosti Montadorov spoluhráč v organizácii Flames aj v mužstve Florida Panthers.

„S hlbokým smútkom trúchlime po veľkej strate Stevea Montadora. Pripájame sa k zástupu, ktorý jeho rodine a priateľom vyjadruje úprimnú sústrasť a podporu,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku klubu Chicago Blackhawks.

debata chyba
Viac na túto tému: #Steve Montador