Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vondrka chcel z istých dôvodov zmenu pôsobiska. Premiéru zažije v derby

Český hokejista Michal Vondrka bol dlhé roky spätý so Slaviou Praha, po odchode zo Slovana Bratislava však bude hrávať v Sparte.

28.01.2015 13:27
Michal Vondrka Foto: ,
Michal Vondrka.
debata

A v drese rudých nastúpi prvýkrát v nedeľu v O2 aréne v mestskom derby. „Chcel som z určitých dôvodov zmenu pôsobiska a nakoniec sa našlo toto riešenie. Som rád, že klub ako Sparta o mňa prejavila veľký záujem,“ uviedol na klubovom webe Vondrka.

O presune 32-ročného krídelníka do Prahy sa špekulovalo už od jesene. Kluby sa napokon dohodli na transfere až tento týždeň, aj keď bolo všetko na spadnutie podľa krídelníka už na začiatku decembra. Vondrka vie, že ako bývalého slavistu ho fanúšikovia Sparty nemusia prijať.

„V každom klube, v ktorom som hral, som sa stretol s vynikajúcimi fanúšikmi, ale aj negatívnymi emóciami. Počítam, že aj na Sparte sa to môže stať. Je to však iba šport. Som verný hokeju a ako každý iný človek teraz mením zamestnanie. Snáď bude moje prijatie pozitívne. Pre Spartu chcem odvádzať najlepšie služby. To je môj cieľ číslo jeden,“ doplnil Vondrka, ktorému zmluva so Slovanom skončí 31. januára.

Sparte teraz chce pomôcť k najvyšším priečkam a jeho cieľom je majstrovský titul. „Už sa mi ho raz podarilo v našej lige vyhrať a je to úžasný pocit. A je jedno, či to človek vyhrá prvýkrát, druhý alebo tretí. Na titul mám úžasné spomienky na celý život. Budem robiť všetko preto, aby sa nám to podarilo aj v Sparte,“ doplnil na klubovom webe Vondrka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #HC Slovan Bratislava #Michal Vondrka #HC Sparta Praha