Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Šéf KHL chce, aby Slovan zostal. Žiada však finančné zabezpečenie klubu

Prezident Kontinentálnej hokejovej ligy Dmitrij Černyšenko podporil zotrvanie Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige aj v budúcej sezóne.

25.01.2015 16:50
Slovan, harvey, maskot Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Nové vedenie po svojom nástupe do funkcií deklarovalo, že pripraví novú stratégiu rozvoja súťaže a možno namiesto expanzívnych vízií paneurópskej ligy s vyše 40 klubmi zvolí úspornejšiu cestu s 20 až 24 tímami s najsilnejšími značkami ruského hokeja.

KHL dopláca na eskaláciu napätia medzi Ruskom a zvyškom sveta pre konflikt na východe Ukrajiny a prepad cien ropy a zemného plynu. Osud bratislavského mužstva v Kontinentálnej hokejovej lige bol na vážkach, vedenie súťaže však počíta aj so slovenským mužstvom.

„Existuje reglement, ktorý upravuje požiadavky na kluby. Dodnes som nedostal signál, že by Slovan mohol odstúpiť z ligy. Vítam prítomnosť takých klubov, ako je Slovan, v našej súťaži. Chcem, aby naďalej hral v KHL. Budem však vyžadovať všetky dokumenty potvrdzujúce finančné zabezpečenie, aby sme nepodviedli fanúšikov,“ uviedol v rozhovore pre R-Sport Dmitrij Černyšenko.

Pre hokejový Slovan je naďalej prioritou zotrvanie v Kontinentálnej hokejovej lige, manažment klubu však pre istotu zbiera informácie aj o alternatívnom riešení.

„KHL zostáva pre Slovan najlepšou alternatívou a dovolím si tvrdiť, že aj KHL so Slovanom by bola oveľa atraktívnejšou a prestížnejšou súťažou ako bez neho. Aby sme sa však všetci vyhli trápeniu, aké zažívame v tejto sezóne, chceme mať čo najskôr jednoznačne jasno v tom, či a za akých podmienok v KHL môžeme a budeme hrať aj v ďalších rokoch. Za každú cenu by to nemalo zmysel,“ uviedol v nedávnom rozhovore pre Hokejportal.net generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Slovan pôsobí v KHL už tretiu sezónu. V prvej postúpil do play-off, v druhej zostal pod čiarou postupu. V súčasnosti je v tabuľke na poslednej priečke Západnej konferencie, od play-off ho delí desať bodov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Dmitrij Černyšenko