Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf KHL chce, aby Slovan zostal. Žiada však finančné zabezpečenie klubu

Prezident Kontinentálnej hokejovej ligy Dmitrij Černyšenko podporil zotrvanie Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige aj v budúcej sezóne.

25.01.2015 16:50
Slovan, harvey, maskot Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Nové vedenie po svojom nástupe do funkcií deklarovalo, že pripraví novú stratégiu rozvoja súťaže a možno namiesto expanzívnych vízií paneurópskej ligy s vyše 40 klubmi zvolí úspornejšiu cestu s 20 až 24 tímami s najsilnejšími značkami ruského hokeja.

KHL dopláca na eskaláciu napätia medzi Ruskom a zvyškom sveta pre konflikt na východe Ukrajiny a prepad cien ropy a zemného plynu. Osud bratislavského mužstva v Kontinentálnej hokejovej lige bol na vážkach, vedenie súťaže však počíta aj so slovenským mužstvom.

„Existuje reglement, ktorý upravuje požiadavky na kluby. Dodnes som nedostal signál, že by Slovan mohol odstúpiť z ligy. Vítam prítomnosť takých klubov, ako je Slovan, v našej súťaži. Chcem, aby naďalej hral v KHL. Budem však vyžadovať všetky dokumenty potvrdzujúce finančné zabezpečenie, aby sme nepodviedli fanúšikov,“ uviedol v rozhovore pre R-Sport Dmitrij Černyšenko.

Pre hokejový Slovan je naďalej prioritou zotrvanie v Kontinentálnej hokejovej lige, manažment klubu však pre istotu zbiera informácie aj o alternatívnom riešení.

„KHL zostáva pre Slovan najlepšou alternatívou a dovolím si tvrdiť, že aj KHL so Slovanom by bola oveľa atraktívnejšou a prestížnejšou súťažou ako bez neho. Aby sme sa však všetci vyhli trápeniu, aké zažívame v tejto sezóne, chceme mať čo najskôr jednoznačne jasno v tom, či a za akých podmienok v KHL môžeme a budeme hrať aj v ďalších rokoch. Za každú cenu by to nemalo zmysel,“ uviedol v nedávnom rozhovore pre Hokejportal.net generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Slovan pôsobí v KHL už tretiu sezónu. V prvej postúpil do play-off, v druhej zostal pod čiarou postupu. V súčasnosti je v tabuľke na poslednej priečke Západnej konferencie, od play-off ho delí desať bodov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Dmitrij Černyšenko