Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je jedno, či chytám v KHL, alebo v extralige. Z každej strely môže byť gól

Veľký potlesk na tribúnach vystriedal skromný výraz a tichý hlas. Záujem novinárov ho akoby viac privádzal do rozpakov, ako mu lichotil a jeho odpovede vôbec nenasvedčovali tomu, že si práve odbil premiéru v prestížnej KHL.

18.01.2015 11:26
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla a prvý inkasovaný gól v KHL.
debata

Denis Godla zažil skvelý hokejový večer, ktorému však chýbalo to najpodstatnejšie. Víťazstvo. „Potlesk na tribúnach bol príjemný, akoby také povzbudenie, že sa nemám čoho báť,“ potešil sa.

Mladý gólman, ktorý už viac ako týždeň pendluje medzi extraligovými Piešťanmi a Slovanom Bratislava, sa o tom, že nastúpi na zápas KHL, dozvedel už v piatok ráno.

„Nervózny som nebol, hokej som si chcel predovšetkým poriadne užiť. Na zápas som sa veľmi tešil, ale samozrejme že prehra ma mrzí. Potešilo ma však, že som nemusel striedať a nedostal veľa gólov,“ potvrdil svoju flegmatickú povahu Godla.

Na piatkové víťazstvo v Piešťanoch tak mladý gólman proti Dynamu Moskva (0:2) nenadviazal. O KHL tvrdí, že je rýchlejšia ako slovenská liga a hráči majú viac hokejového umu. „Ale pre brankára to je jedno. Každá strela, alebo prečíslenie môže skončiť gólom aj v našej extralige,“ poznamenal.

Nahustený zápasový program ani časté presúvanie medzi klubmi mu zatiaľ problém nerobia. „Únavu som necítil, z kolotoča povinností, ktorý nasledoval po MS do 20 rokov, som si predsalen už oddýchol a mal čas zapracovať sa do tréningového procesu,“ tvrdí.

„Dá sa to zvládnuť, potrebujem chytať čo najviac zápasov a aj preto vítam príležitosť nastupovať za Piešťany,“ dodal.

O tom, kam budú smerovať jeho najbližšie kroky, priamo po zápase nevedel. „Netuším, ešte mi nikto nič nepovedal,“ priznal. Naopak, tréner Petri Matikainen v tom mal už jasno. „Zostáva s nami, počítame s ním aj v utorok,“ uviedol.

Rozhovor v šatni sa pomaly blíži ku koncu a Godla na záver potvrdí, že za maskou mladého muža bez nervov sa skrývajú aj emócie. Na otázku, ako bude spať, s úsmevom na tvári odpovedá: „Uvidíme, keď to nepôjde, dám si tabletku a zaspím“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Denis Godla