Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan stráca paru. Naštartuje ho zvučný súper?

Zvesené hlavy, sklamaní diváci a triezve konštatovania. Slovnaft aréna je pre hokejistov Slovana akoby zakliata.

16.01.2015 13:30
Libor Hudáček Foto: ,
Takto sa radoval Libor Hudáček po úvodnom góle do siete Soči. Nakoniec však jeho presný zásah na body nestačil.
debata

So Soči – priamym konkurentom v boji o play off KHL prehrali 3:5. Bratislavskí fanúšikovia odchádzali z domovského stánku štvrtýkrát v rade nespokojní.

Štyridsať minút bolo Soči lepším tímom a zaslúžene viedlo 3:1. „V prvých dvoch tretinách sme hrali zbytočne nervózne. Disciplinovaný súper nás dostal pod tlak. Dva rýchle góly v závere druhého dejstva nás zlomili. Musíme si urobiť dôkladnú analýzu,“ konštatoval tréner Petri Matikainen.

Keď na začiatku tretej časti pridal Emmerton štvrtý gól hostí, zdalo sa, že je rozhodnuté. V priebehu necelých dvoch minút dali Vondrka s Tičarom domácim novú nádej. „Keď sme prehrávali 1:4, veľa ľudí na štadióne nám neverilo. Zdramatizovali sme to, súper bol rozklepaný, ale nepremenili sme zvyšné šance,“ uviedol český útočník Michal Vondrka.

Celý zápas hýril aktivitou Libor Hudáček, ktorú korunoval otváracím gólom. Do listiny strelcov sa mohol zapísať minimálne v ďalších dvoch prípadoch. „Zahral som si schuti, ale mal som pridať jeden gól a pomôcť mužstvu. Máme ešte trinásť zápasov a musíme z nich aspoň sedem vyhrať. Doma som si to prepočítal a malo by to stačiť. Musíme víťaziť najmä pred vlastnými fanúšikmi,“ tvrdí 24-ročný krídelník.

Triezve zhodnotenie situácie pridal aj najproduktívnejší hráč Slovana Ladislav Nagy (16+14). „Neviem, prečo nehráme rovnako ako vonku, kde zbierame body. Ľudia od nás očakávajú, že budeme tvoriť. Treba si otvorene povedať, že nemáme na to mužstvo.“

Slovanisti sa v tabuľke Západnej konferencie nachádzajú na trinástej priečke, s päťbodovou stratou na ôsmy Nižný Novgorod. Pri reálnych bodových rozdieloch je zrejmé, že o posledné dve miestenky do play off bude bojovať až osem tímov. „Nemáme, čo stratiť. Musíme hrať uvoľnene, každý zápas hrať bez tlaku a uvidíme, ako sa situácia vyvinie,“ dodal Nagy.

Najväčší príval energie prišiel pred úvodným vhadzovaním. Diváci spontánnym aplauzom poďakovali – Patrikovi Bačikovi, Samuelovi Petrášovi, Dominikovi Rehákovi a Denisovi Godlovi – bronzovým medailistom z juniorského šampionátu v Kanade.

Najbližšie si náladu hokejisti Slovana môžu vylepšiť už v sobotu o 17.30 s Dynamom Moskva. Zvučnejší súperi zverencom trénera Matikainena vyhovujú a čo ich môže motivovať viac ako dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára.

debata chyba