Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Godla či Backlund? Zostavu určujem výlučne ja, vraví Matikainen

Kto dostane šancu v bránke Slovana? Otázka, ktorá v súčasnosti víri v myšlienkach hokejových fanúšikov bratislavského Slovana v KHL. Bude to bronzový chlapec z juniorského šampionátu v Kanade Denis Godla alebo najlepší brankár uplynulého týždňa v KHL Johan Backlund?

14.01.2015 16:03
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla na tréningu Slovana. Na snímke spolu s obrancom Michalom Sersenom.
debata

Informácia o tom, kto dostane prednosť vo štvrtkovom zápase so Soči, ešte po stredajšom tréningu nezaznela. „Godla je výborný a vie sa dostať do správneho tranzu. Backlund odchytal v skvelej forme posledné zápasy. Kto bude chytať neprezradím, rozhodnem sa až v deň zápasu. Určite to nebude Janus, ktorý má ťažkosti s krkom,“ uviedol tréner Petri Matikainen.

Generálny manažér Slovana Maroš Krajčí pred týždňom vyhlásil, že jednotkou v zápase so Soči bude Denis Godla. „O tejto situácii sme sa spolu s generálnym manažérom rozprávali. Rozhodnutia o zostave robím výlučne ja, nikto iný. Je to moja zodpovednosť a je mi jedno, kto čo povie. Je možné, že Godla odchytá niektorí zo štyroch domácich duelov. Kedy to bude, poviem ja. Ja som šéf,“ dodal fínsky kormidelník.

V posledných dvoch zápasoch hrali slovanisti len s piatimi klasickými obrancami a defenzívne rady musel vystužiť i útočník Tomáš Surový. „Bolo to nesmierne zložité, ale prežili sme to. Získali sme nejaké body, aj keď ich mohlo byť viac. Mužstvo si zaslúži uznanie. Je dobrá správa, že v obrane máme k dispozícii Brejčáka a Barkera.“

Bratislavčanom sa paradoxne viac darí u súperov. Z dvadsiatich troch vonkajších zápasov získali 30 bodov, kým doma z rovnakého počtu majú o tri body menej. „To, že hráme doma by mala byť naša výhoda. Máme za sebou výborné publikum, ktoré musí byť našim šiestym hráčom,“ myslí si Matikainen.

Slovan je v tabuľke Západnej konferencii na dvanástom mieste a na postup do play off stráca päť bodov. Do konca základnej časti má štrnásť stretnutí. Štvorzápasovú domácu sériu odštartujú vo štvrtok o 19.30 so siedmym Soči, za ktorým zaostávajú o šesť bodov.

„Každý najbližší zápas bude kľúčový. Sme hladní po víťazstvách, pripravení hrať a potešiť našich divákov,“ uzavrel 48-ročný Fín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Johan Backlund #Petri Matikainen #Denis Godla #HC Soči