Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ponížili nás. Boli sme trápni, kajal sa Nedorost

Dvoma zápasmi počas vianočných sviatkov si akurát pokazili náladu. Najprv na Štedrý deň prišli v samom závere o víťazstvo nad Nižnekamskom (dve minúty pred koncom viedli 4:3, no prehrali 4:6) a následne na Druhý sviatok vianočný vybuchli s favorizovaným SKA Petrohrad vysoko 1:6.

28.12.2014 14:00
Andrej Šťastný, Petri Matikainen Foto: ,
Sklamaný hokejista Andrej Šťastný a zamyslený tréner Petri Matikainen.
debata

Hokejisti Slovana tak v KHL získali v troch minulotýždňových dueloch jediný bod a nevyužili reálnu šancu výraznejšie sa priblížiť k priečkam zaručujúcim postup do play off. Obrovské sklamanie – ani nie tak z výsledku, ako z predvedenej hry – sa dalo zverencom Petriho Matikainena na Štefana čítať z nešťastných tvá­rí.

„Súper nás dokonale ponížil. Vyzeralo to, akoby sme ani neboli na ľade. Nekorčuľovali sme a k tomu sa pridal priveľký rešpekt. A to ešte nehrali najväčšie hviezdy SKA. Navyše Petrohrad nemal v ostatných dňoch žiadnu výnimočnú formu – prehral štyri z piatich zápasov. Môžeme byť vďační Jarovi Janusovi, že nás po vystriedaní párkrát podržal. Pokojne sme totiž mohli dostať aj desiatku,“ ťažko zo seba dostával slová útočník Václav Nedorost.

Rovnako, ako jeho spoluhráči či tréner, aj český center priznal, že slovanistov až príliš poznačil stredajší zbabraný súboj s Nižnekamskom. „Pokazilo nám to sviatočnú náladu a v piatok to bola čistá tragédia. Jednoducho sme boli trápni. Som rád, že máme teraz dlhšiu pauzu a nehráme hneď ďalší zápas. Musíme ostatné duely stráviť a vrátiť sa k tomu, čo sme predvádzali predtým,“ poznamenal Nedorost.

V oboch vianočných stretnutiach hnala Bratislavčanov vpred vypredaná Slovnaft aréna. „Najviac nás mrzí, že sme ich sklamali. Prišlo ich veľa a boli fantastickí. Fandili nám aj keď sme už vysoko prehrávali. Sklamali sme ich aj seba. Pokazili sme to. Teraz nás už veľmi mrzí každý prehraný duel. Ak chceme postúpiť do play off, potrebujeme vyhrávať. Určite budeme bojovať až do konca,“ sľubuje obranca Michal Sersen.

Fínsky kouč Matikainen priznal, že ho trápia problémy so zložením obrany. Po odchode Sigaleta sa k dlhodobo zranenému Mihálikovi pridali Baranka a Brejčák. Navyše duel s SKA nedohral Štajnoch. „Hrajú mladí a neskúsení obrancovia. Nechcem hádzať vinu na nich, ale potrebujeme skúsenejších chalanov. Zišli by sa nám ešte dvaja beci,“ priznal.

Aspoň akú-takú radosť mu iste spravil svojimi výkonmi nováčik Cam Baker. Skúsený kanadský obranca priniesol do hry tvrdosť i rozvahu. „Mám za sebou pár šialených dní. Prišiel som tesne pred sviatkami a musel som sa vyrovnať s časovým posunom, novými spoluhráčmi i systémom hry. Ponuka zo Slovana sa mi zapáčila. Chcem tímu pomôcť. Kvalitu kádra si zatiaľ netrúfam odhadnúť. Prvý zápas sme prehrali zvláštne a druhý bol vyslovene zlý. Viem však, že sú tu nejakí veľmi dobrí hráči a mužstvo má potenciál. Onedlho za mnou príde rodina a na návštevu chcú priletieť aj rodičia. Otec už v Bratislave bol a mesto sa mu zapáčilo, aj preto je mama zvedavá,“ prezradil sympatický dvojnásobný juniorský majster sveta.

Výborný dojem na neho spravili diváci. „Tak to má byť, že stoja za mužstvom, aj keď sa mu nedarí. Boli skvelí. Atmosféra sa mi veľmi páčila. Musíme vyhrávať, aby sme im nosili radosť,“ dodal.

Bratislavčania sa v KHL najbližšie predstaví až v nedeľu 4. januára v Záhrebe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Václav Nedorost