Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan preverí Lada. K dispozícii má už Nagya

Natiahnu slovanisti víťaznú sériu aj počas vianočných sviatkov? Najbližší týždeň odohrajú hokejisti Slovana Bratislava v KHL tri náročné stretnutia.

21.12.2014 15:34
Ladislav Nagy Foto: ,
Ladislav Nagy zo Slovana.
debata

V posledných dueloch ukázali stúpajúcu formu a po triumfoch nad Astanou 3:2, Ufou 3:2 po nájazdoch a Helsinkami 6:2 sa posunuli na desiate miesto Západnej konferencie so stratou päť bodov na play off.

Po týždňovej zápasovej prestávke sa zverenci Petriho Matikainena predstavia v pondelok o 19.00 proti Togliatti, na Štedrý deň si o 13.00 zmerajú sily s Nižnekamskom a na Druhý sviatok vianočný ich čaká o 19.00 obávaný Petrohrad.

„Potrebujeme pokračovať vo výkonoch z posledných súbojov. Nikto sa v nich nešetril, hrali sme nadoraz a konečne dávali góly. Proti silnejším súperom, ktorí chcú útočiť, sa nám hrá lepšie. V najbližších dvoch dueloch budeme musieť viac tvoriť. S Petrohradom to bude čerešnička na torte,“ povedal obranca Ivan Baranka.

Reprezentačné voľno, ktoré dostal ako jeden z viacerých hráčov Slovana, mu padlo vhod. V aktuálnej sezóne KHL odohral spolu so Surovým, Bartovičom a Jegličom všetkých 39 zápasov. „Má to dve stránky. Ak by som bol s reprezentáciou, ostal by som v zápasovom rytme a v pondelok by sa mi hralo asi ľahšie. Takto som si však oddýchol a načerpal nové sily,“ dodal.

V Rusku pôsobil šesť rokov (Spartak Moskva, Ufa a Omsk), ale na Štedrý deň si zahrá po prvýkrát. „Bude to moja vianočná premiéra. Je to súčasť hokejového života. Musíme sa s tým vysporiadať a sviatky si užiť aj počas náročného programu. Na štadióne budem mať snúbenicu a jej maminu. Verím, že fanúšikom urobíme radosť,“ zaželal si 29-ročný bek, ktorý v sezóne zaznamenal tri góly a sedem asistencií.

Po päťzápasovej nútenej pauze zapríčinenej zranením slabín, by mohol do hry zasiahnuť aj Ladislav Nagy. "Cítim sa už oveľa lepšie, s chlapcami som bol niekoľkokrát na ľade a zranené miesto ma pri hre už takmer neobmedzuje. Hlad po hokeji mám po výpadku veľký a proti Lade by som chcel hrať,“ uviedol pre oficiálnu stránku klubu najproduktívnejší hráč Slovana (14+13). V prvom vzájomnom stretnutí zvíťazil Slovan v Togliatti 6:3.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ladislav Nagy