Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa už nie je hráčom Dynama Riga. Kam poputuje?

Útočník Marcel Hossa už nie je hráčom klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Dynamo Riga.

20.12.2014 15:22
Marcel Hossa Foto: ,
Zľava: Marcel Hossa a Gunars Skvorcovs z Dynamo Riga.
debata (1)

Obe strany sa vzájomne dohodli na ukončení spolupráce, o čom informoval klubový web. Spoločne so slovenským krídelníkom sa lúčia s mužstvom aj brankár Edgars Masalskis, obranca Georgijs Pujacs a zakončovateľ Piotr Ščastlivyj. Podľa pravidiel súťaže, ak klub ukončí s hráčom kontrakt do 20. decembra, vyplatí mu 50 percent zo zvyšnej sumy. Ak to bude po tomto dátume, potom musí uhradiť celý zvyšok platu. V KHL sa môžu meniť dresy iba do 25. decembra.

Dynamo Riga zaradilo Hossu a spol. začiatkom týždňa na listinu nechránených hráčov, odkiaľ si ich mohli záujemcovia vziať do 48 hodín. Keďže sa tak nestalo, lotyšský klub ich poslal formálne na farmu do mužstva Metallurgs Liepaja a následne sa s nimi dohodol na ukončení spolupráce. Kvarteto hráčov si teraz môže hľadať nové pôsobisko.

Tridsaťtriročný krídelník Marcel Hossa prišiel do Dynama – nie prvý raz – pred sezónou 2012/2013. Dávnejšie hral v NHL za Montreal, New York Rangers a Phoenix a pobudol aj vo švédskom tíme Mora IK. V Rige bol ilavský rodák aj v rokoch 2008 – 2010 a potom 2011 – 2012. V KHL si zahral aj za Ak Bars Kazaň, Spartak Moskva a Lev Praha.

Marcel Hossa nastúpil v tomto súťažnom ročníku na 38 duelov, dosiahol bilanciu 7+9. Dinamo figuruje na predposlednej 13. priečke v tabuľke Západnej konferencie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Riga #Marcel Hossa