Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Netík: Keď strelíme prvý gól, hráme úplne inak

Odkedy hrá v útoku so slovinskými reprezentantmi Tičarom a Jegličom, opäť patrí medzi najnebezpečnejších hráčov Slovana. Český krídelník Tomáš Netík prispel k cennej výhre nad Jokeritom 6:2 gólom a jednou asistenciou. "Proti Helsinkám odohral výborný zápas každý z nás - od brankára až po posledného útočníka. Možno to bol i náš najlepší výkon v sezóne," tvrdí Netík.

16.12.2014 17:02
Tomáš Netík Foto: ,
Tomáš Netík (vľavo).
debata

Čo bolo kľúčom k víťazstvu?
Väčšinou v zápasoch inkasujeme prvý gól. Tentoraz to bolo naopak. Navyše sme rýchlo pridali aj druhý. To sa vám hneď hrá úplne inak. Súper musel tvoriť a doháňať náskok. Jokerit je výborný tím, má skvelú forma, no aj tak sa trápil, keď prehrával o dva góly.

Počas prvej presilovky ste niečo kreslili na tabuľu Tomášovi Starostovi. V ďalšej strelil gól. To ste mu tak dobre poradili?
(smiech) Nie, vtedy šlo o niečo iné. Každý tím hrá v oslabení inak a niekedy zbadáte skulinku, ktorú si spoluhráč nemusí všimnúť. Chcel som mu poradiť, kam mi má prihrať. Pri góle ukázal svoje veľké skúsenosti. Urobil to veľmi pekne. Nedorážal bez rozmýšľania, krásne si položil brankára a poslal puk bekhendom hore.

Ako to, že sa vám tak vydarili tri zápasy proti silným protivníkom?
Takto to v KHL chodí. Stále hovoríme o tom, že v súťaži nie je ľahký súper, ale na druhej strane môžete s každým vyhrať. Zápasy nasledujú rýchle za sebou, tímy do nich vstupujú v rôznom rozpoložení. Prednedávnom sme mali doma šnúru s papierovo ľahšími súpermi a dôležité body sme neurobili. Všetci hrali výborne. Pýtal som sa, ako môžu byť na posledných priečkach v konferencii. A teraz sme zdolali Astanu, Ufu a Jokerit. Je to pre nás veľké povzbudenie. Keby sme stretnutia nezvládli, boli by sme už vo veľmi ťažkej situácii.

Nemrzí vás, že po tejto sérii prichádza v súťaži týždňová prestávka?
To vôbec nie je dlhý čas. Predpokladám, že každému z nás padne vhod. Máme toho dosť, odohrali sme už takmer štyridsať zápasov a každý deň na regeneráciu je fajn.

Ako si na ľade rozumiete s dvojicou Jeglič, Tičar?
Veľmi dobre. Sú šikovní, rýchli, majú výborný prehľad. Nedominujú silou ani postavou, ale vynahradzujú to hokejovou inteligenciou. Dúfam, že nám to takto pôjde aj naďalej a budeme strieľať góly.

Na budúci týždeň nastúpite v lige na Štedrý deň. Neprekáža vám to?
Vôbec s tým nemám problém. Na Štedrý deň budem hrať hádam už piatykrát. Pre hokejistov nie je rozdiel medzi víkendom a všedným dňom, berieme to, ako to je. Slávnostnú večeru bez problémov stihneme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tomáš Netík