Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankárovi Lacovi tri dievky stačia

Rozdával autogramy, pózoval s fanúšikmi a celý duel sledoval z tribúny. Po tom, ako ho v Slovnaft aréne počas stretnutia s Astanou zabrala veľkoplošná obrazovka, spustil sa spontánny potlesk.

11.12.2014 16:18
Ján Laco Foto: ,
Ján Laco
debata

Najlepší slovenský brankár uplynulej sezóny v ankete Hokejista roka Ján Laco na ľade chýbal kvôli zranenému chrbtu.

V stredajšom zápase medzi Slovanom Bratislava a Barysom (3:2) boli diváci zvedaví na svojich obľúbencov s orlom na hrudi, ale aj na brankárskeho hrdinu zo strieborných Helsínk 2012, ktorý v aktuálnom ročníku pôsobí práve v Kazachstane.

„Pred pár dňami ma seklo v chrbte. Možno ma len prefúklo. Nie je to nič vážne, ale bolesti mi neumožnili ísť do bránky. Radšej som si dal voľno. Verím, že čoskoro sa dám do poriadku a vykorčuľujem na ľad,“ prezradil príčiny svojej absencie 33-ročný Laco.

Astana z posledných desiatich zápasov deväť prehrala. Negatívnu bilanciu si nevylepšila ani v Bratislave. „Slovan výborne korčuľoval a bol o gól lepší. V zápase sme mali sľubné momenty, trafili žŕdku, ale v ostatných dueloch nám k úspechu chýba vždy malý krok.“

Po Leve Poprad a Donbasse Doneck je Astana jeho treťou zastávkou v KHL. „Každá organizácia bola špecifická. V Poprade hokej oživil celý región, bol som doma a cítil sa dobre. V Donecku som prežil dve výborné sezóny, ale okolnosti ma priviali do Astany, kde si to užívam,“ dodal.

V aktuálnej sezóne je v drese Barysu jasnou jednotkou, keď odchytal úctyhodných 33 zápasov a do bránky sa nedostal len v štyroch prípadoch. S 92,5 percentnou úspešnosťou zákrokov mu patrí miesto v elitnej brankárskej desiatke. „Som rád, že mám dôveru trénera Nazarova. Snažím sa mu ju vrátiť kvalitnými výkonmi,“ tvrdí rodák z Liptovského Mikuláša.

Na predvianočný turnaj Arosa Challenge vo Švajčiarsku nepocestuje so slovenskou reprezentáciou z rodinných dôvodov. „Do Kazachstanu za mnou príde manželka aj s dvoma dcérkami. Od začiatku sezóny som bol doma len tri dni a som rád, že spolu strávime Vianoce. Už sa konečne nebudem každý deň vracať do prázdneho bytu a bude mi veselšie,“ doplnil Laco.

V rodnom Liptovskom Mikuláši vyrástla aj jeho zásluhou hokejová tréningová hala – JL aréna, ktorej prepožičal svoje meno. Hokejový následník, ktorý by brázdil ľadovú plochu, mu zatiaľ v rodine chýba. „Neviem, možno urobím nejaké ženské hokejové družstvo. Zatiaľ mi však moje tri dievky stačia,“ uzavrel s humorom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #Barys Astana