Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan po zlepšenom výkone zdolal Astanu

Hráči Slovana Bratislava prerušili v Kontinentálnej hokejovej lige trojzápasovú sériu prehier a v stredajšom stretnutí si doma poradili s Barysom Astana 3:2.

10.12.2014 21:38
Milan Bartovič Foto: ,
Milan Bartovič.
debata

Bratislavčania podali oveľa lepší výkon ako v predchádzajúcom súboji s Omskom a v tabuľke Západnej konferencie sa posunuli zo štrnásteho na dvanáste miesto. Na priečky zaručujúce postup majú sedembodové manko.

Slovan získal v prvej tretine dvojgólový náskok, ale od 23. min sa začínalo od znova. Domáci boli veľmi aktívni, snažili sa utvárať si tlak. V zostave domácich absentovali zranený Ladislav Nagy i dvojica Michal Vondrka a Mário Bližňák, do hry zasiahli z Banskej Bystrice povolaní Libor Hudáček a Andrej Kudrna. Na stretnutí bolo 7240 divákov, najmenej počas pôsobenia Slovana v KHL.

Slovan pokračuje v dlhej decembrovej domácej sérii už v piatok, keď privíta o 19.30 h Salavat Julajev Ufa.

Slovan Bratislava – Barys Astana 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Góly: 6. Murley (Ölvecký), 11. Surový (A. Šťastný, Kudrna), 35. Bartovič – 14. Rudenko (Lundin), 23. Bochenski (Dawes, D. Boyd)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Anisimov, Odiňš – Kučava, Novikov, 7240 divákov
Slovan: Janus – Sersen, Starosta, Štajnoch, Baranka, J. Brejčák, Sigalet, Luža – Netík, Tičar, Jeglič – Bartovič, V. Nedorost, Š. Ružička – Ölvecký, Murley, L. Hudáček – Kudrna, Surový, A. Šťastný
Astana: A. Ivanov – Dallman, Lundin, Savčenko, Semionov, Cerenok, Bartulis – Bochenski, D. Boyd, Dawes – Starčenko, Antropov, Rudenko – Puškarev, Gavrilin, Žajlauov – Poliščuk, Upper, Kvaša

Astana zahrala v úvode duelu dobre presilovku, domáci ju aj vďaka Janusovi prežili a krátko po jej skončení udreli. Murley vybojoval puk v útočnom pásme, našiel presne Ölveckého, ktorého delovka minula bránku, ale odrazila sa k Američanovi, ktorý mal dostatok času i voľného priestoru na otvorenie skóre.

Od tej chvíle bol nebezpečnejší Slovan, strela Netíka po chybe brankára Ivanova skákala po bránkovisku, Hudáček zasa dopravil puk do siete korčuľou. V 11. min sa dostal odrazený puk k Surovému, ktorý spomedzi kruhov mieril do horného rohu – 2:0. V 14. min sa prehnal stredom obrany domácich Rudenko a znížil na rozdiel gólu. V závere tretiny mal Slovan šťastie, Dawes mieril do pravej žŕdky.

Bratislavčania sa snažili o ďalší zásah, v úvode druhej časti hry však hostia vyrovnali zásluhou svojho najproduktívnej­šieho útoku zo zámoria, keď sa presadil Bochenski. Hostia sa vďaka veľkej obetavosti a výraznému množstvu zblokovaných striel bránili veľkému tlaku domácich. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú a oba tímy sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu.

V 35. min sa to podarilo Slovanu, Bartovič predviedol svoju rýchlosť a z ľavého kruhu mieril priamo pod hornú žŕdku. Vášne v hľadisku Slovnaft Areny vyvolali vylúčenia Štajnocha a Sersena v posledných sekundách druhej časti hry, po ktorej hral Barys dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Slovan sa však dokázal ubrániť.

Domácim v 47. min pomohla po strele Dawesa dokonca dvakrát konštrukcia bránky. Divákom sa útočný hokej páčil, brankári boli neustále v pohotovosti a šance sa striedali na oboch stranách. Skóre sa však už nezmenilo do konca duelu.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): „Dnes to bol z našej strany kolektívny výkon. Astana má skvelý tím. Hrali sme od začiatku do konca ako mužstvo jeden za druhého, snažili sme sa. Štefan Ružička nedohral pre zranenie.“

Andrej Nazarov (tréner Astany): „Prespali sme prvých päť až sedem minút, potom sme zobudili a začali hrať našu hru. Inkasovali sme dva góly a bolo náročné sa vrátiť do stretnutia. Chýbalo nám väčšie šťastie, preto sme prehrali.“

Libor Hudáček (útočník Slovana): „Dôležité bolo, že sme ubránili oslabenie troch proti piatim a v tretej tretine sme hrali super. Sme radi, že sme vyhrali. V utorok po zápase extraligy mi Vlastimil Plavucha povedal, že sa vraciam do Slovana. Okolo jednej v noci som prišiel do Bratislavy. Bolo to veľmi rýchle. Kým som vládal, bolo to dobré. Potom v tretej tretine som to už riadne cítil. Zajtra musím dobre zregenerovať.“

Milan Bartovič (kapitán Slovana): „Rýchlo sme sa ujali vedenia 2:0, potom sme však inkasovali zbytočné dva góly. Dnes do poslednej minúty každý bojoval, hrali sme to jednoducho, padlo nám. Dôležité bolo ubránené oslabenie o dvoch hráčov.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Barys Astana