Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SLOVIN Bratislava! Tičar s Jegličom odkliali súperovu bránku

Bolo iba pár minút po zápase, keď do šatne Slovana Bratislava vstúpil generálny manažér tímu Maroš Krajči a so širokým úsmevom zamieril za dvojicou legionárov.

30.11.2014 12:38
Rok Tičar Foto: ,
Rok Tičar prekonáva Atteho Engrena v rozhodujúcom samostatnom nájazde.
debata

“Chlapci, dnes večer ste premenovali náš klub na Slovin Bratislava,“ povedal a zároveň priateľsky potľapkal Roka Tičara a Žigu Jegliča. Práve títo dvaja Slovinci rozhodli o dôležeitom víťazstve belasých nad Atlantom Mytišči 2:1 po samostatných nájazdoch.

Počas zápasu to pritom vyzeralo na niekoľko týždňové déjà vu. Slovan útočil, strieľal, hráči mali vyložené šance a súperovho gólmana akoby opäť premenili na stenu. V 19. minúte Tičar netrafil prázdnu bránku, paradoxne o pár sekúnd otvoril skóre propagačnou strelou z nemožného uhla. “Veľmi ma nahnevala nepremenená šanca, tak som potom puk len tak nahodil a konečne to tam padlo. Takéto góly potrebujeme,“ poznamenal Tičar.

Koncert nepremenených príležitostí však pokračoval ďalej, a keď to nešlo v útoku, Slovan sa aspoň mohol spoľahnúť na skvelého Backlunda. Ten osem sekúnd pred koncom zneškodnil obrovskú šancu súpera a domácich niekoľkokrát podržal aj v predĺžení. Pri samostatných nájazdoch fanúšikovia opäť oslavovali slovinské duo.

V prvej sérii prekonal strelou ponad lapačku skvelého Atteho Engrena Jeglič, v piatej rovnakým spôsobom rozhodol Tičar. “Pozeral som sa na Žigu a všimol som si, že brankár má lapačku pomerne nízko. Povedal som si, že aj ja vyskúšam trafiť rovnaký horný roh bránky a podarilo sa,“ priznal Tičar.

Tréneri pred zápasom pripomenuli hráčom, že góly dávať vedia. Pustili im video zo zápasu proti Lade Togliatti, kde belasí skórovali hneď šesťkrát. “Pred bránkou treba hrať dôrazne, to šťastie sa raz k nám určite prikloní. Každý chce dať gól, teraz to vyšlo na nás Slovincov, ale podstatné je, že sme vyhrali ako tím,“ povedal.

K rodákom z Jesenice postavil tréner Petri Matikainen skúseného Čecha Tomáša Netíka. “So Žigom sme ako dvojičky, poznáme sa z reprezentácie, viem, kde vždy bude a veľmi mi to pomáha,“ chváli spoluprácu Tičar. “Sú to veľmi šikovní hokejisti a som rád, že s nimi môžem hrať v jednom útoku,“ potvrdil Netík.

Sériu domácich zápasov Slovan zakončí v pondelok o 19.00 proti Metallurgu Novokuzneck. V západnej konferencii zostáva naďalej posledný a na postupovú priečku do play-off stráca osem bodov. “Stále verím, že postup nám neujde, pred nami je ešte veľa zápasov. Ale doma už potrebujeme vyhrávať za tri body,“ dodal Tičar.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Rok Tičar