Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kudroč: Nebolo jednoduché ukončiť zmluvu v Omsku

Pre slovenského hokejistu Kristiána Kudroča nebolo ľahké ukončiť spoluprácu s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy Avangard Omsk.

17.10.2014 12:48
Kristián Kudroč Foto:
Kristián Kudroč.
debata

Obe strany sa dohodli na vzájomnom rozviazaní kontraktu. Kudroč sa vážne zranil na predsezónnom turnaji v Astane a zatiaľ neodohral v Kontinentálnej hokejovej lige 2014/2015 žiaden zápas.

„Nebolo to pre mňa ľahké rozhodnutie. Mám rád tento klub, chcel som urobiť niečo v prospech Omska. Z pochopiteľných dôvodov som nemohol a ukončenie spolupráce bolo najlepším riešením pre všetkých. Vždy je to však veľké sklamanie,“ povedal v rozhovore pre R-Sport Kudroč.

Michalovský rodák 11. augusta v rámci stretnutia Pohára prezidenta Kazachstanu proti Nižnekamsku v Astane utrpel otras mozgu a ďalšie zranenia v oblasti hlavy a krku. Tridsaťtriročný obranca v 25. min predmetného stretnutia inkasoval úder do hlavy od útočníka Jaroslava Alševského. Ešte dohral striedanie a prikorčuľoval na hráčsku lavicu. Odtiaľ s pomocou putoval do šatne a na ceste do kabíny stratil vedomie. Zápas prerušili, Kudroča hospitalizovali. Koncom augusta ho previezli do Omska. „Vždy som cítil veľkú podporu od Avangardu i Barysu. Klub urobil všetko pri mojej liečbe, dennodenne mi pomáhal. Chcem byť zdravý, aby som ešte mohol hrať. Dúfam, že sa vrátim späť už čoskoro,“ povedal Kudroč.

Kudroč prišiel do Omska v medzisezónnom období. Súťažný ročník 2013/2014 začal v Sibire Novosibirsk, pred koncom prestupového obdobia ho klub vymenil do Barysu Astana. Kudroč odišiel v nízkom veku do zámoria, hral v Québecu juniorskú súťaž, v dresoch Tampy Bay a Floridy Panthers si vyskúšal aj NHL. Od roku 2005 je v Európe, pôsobil vo Švédsku a Fínsku, pred sezónou 2011/2012 prestúpil z Ässätu Pori do Novosibirska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Avangard Omsk #Kristián Kudroč