Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Omsku sa rozlúčili s vážne zraneným Kudročom

Kariéra slovenského hokejového obrancu Kristiána Kudroča, ktorý je momentálne zranený, nebude pokračovať v Avangarde Omsk.

16.10.2014 10:59
Kristián Kudroč Foto:
Kristián Kudroč.
debata

Klub s ním podľa oficiálneho vyhlásenia ukončil po vzájomnom súhlase spoluprácu. Kudroč sa vážne zranil na predsezónnom turnaji v Astane a zatiaľ neodohral v Kontinentálnej hokejovej lige 2014/2015 žiaden zápas.

„Profesionálni športovci nie sú imúnni proti zraneniam. Bohužiaľ, vážne zranenie Kristiána Kudroča na predsezónnom turnaji v Astane mu znemožnilo začať sezónu s tímom. Po dlhom uvažovaní sme s Kristiánom prišli k záveru ukončiť našu spoluprácu. Ďakujeme Kristiánovi za jeho prácu a želáme mu veľa zdravia a nové víťazstvá. Chcem upozorniť, že klub splnil a aj splní všetky podmienky dohody s hokejistom týkajúce sa aj jeho liečby,“ uviedol na klubovom webe Avangardu generálny manažér Viktor Šalajev.

Kudroč 11. augusta v rámci stretnutia Pohára prezidenta Kazachstanu proti Nižnekamsku v Astane utrpel otras mozgu a ďalšie zranenia v oblasti hlavy a krku. Koncom augusta ho previezli do Omska a lekár klubu Dmitrij Batušenko 29. augusta povedal: „Uskutočnilo sa konzílium neurochirurgov oblastnej kliniky, po ktorom vyvstal návrh ďalšej liečby. Prognóza sa bude dať stanoviť až po ukončení tejto etapy rekonvalescencie približne o 3 – 4 týždne.“

Tridsaťtriročný Kudroč utrpel zranenie v 25. min predmetného stretnutia, inkasoval úder do hlavy od útočníka Jaroslava Alševského. Ešte dohral striedanie a prikorčuľoval na hráčsku lavicu. Odtiaľ s pomocou putoval do šatne a na ceste do kabíny stratil vedomie. Zápas prerušili, Kudroča hospitalizovali. Pôvodný odhad hovoril o 10 dňoch na lôžku.

Rodák z Michaloviec prišiel do Omska v medzisezónnom období. Súťažný ročník 2013/2014 začal v Sibire Novosibirsk, pred koncom prestupového obdobia ho klub vymenil do Barysu Astana. Kudroč odišiel v nízkom veku do zámoria, hral v Québecu juniorskú súťaž, v dresoch Tampy Bay a Floridy Panthers si vyskúšal aj NHL. Od roku 2005 je v Európe, pôsobil vo Švédsku a Fínsku, pred sezónou 2011/2012 prestúpil z Ässätu Pori do Novosibirska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Avangard Omsk #Kristián Kudroč