Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vondrka: Dúfam, že na nás ľudia nezanevrú

Neefektívne presilové hry, mizerná koncovka, takmer dve tisícky neobsadených miest v hľadisku a piskot na záver. Stredajší zápas v plnej nahote potvrdil, že hokejový Slovan sa v ostatných dueloch herne, strelecky i výsledkovo výrazne trápi.

25.09.2014 16:19
Smútok, fanúšik, Slovan Foto: ,
Smútok v hľadisku Slovnaft arény.
debata

Domáca prehra s Medveščakom Záhreb 1:4 bola už piate zaváhanie za sebou. Hráči okolo kapitána Milana Bartoviča z pätice súbojov vyťažili jediný bod za prehru s Nižným Novgorodom po samostatných nájazdoch.

Bratislavčania mali proti Záhrebu výraznú streleckú prevahu (44:17), no tlak nevedeli pretaviť do gólu. „Chýbal nám dôraz. Strieľali sme dosť, ale málo clonili brankárovi. Hoci treba uznať, že Brust chytal výborne. Zo štyridsiatich striel nemôžeme dať jeden gól – to nie je normálne. Treba využívať presilové hry. Máme ich nacvičené, ale potrebujete v nich aj kúsok šťastia. Ja som ho aj sčasti mal, puk sa mi v päťminútovej presilovke odrazil priamo na hokejku, no z bekhendu som následne trafil žŕdku,“ konštatoval útočník Slovana Michal Vondrka.

Skúsený obranca Ivan Baranka nepripúšťa, že by séria prehier mohla poznačiť atmosféru v tíme a ambície klubu. „Sme málo efektívni, nestrieľame góly. Netreba si to však veľmi pripúšťať. Vždy je dobré zobrať si zo zápasu najmä to pozitívne. Ak sa snažíte a dávate do hry všetko, vráti sa vám to a všetko sa otočí vo váš prospech,“ zdôrazňuje. „Recept na zlomenie zlej série? Musíme začať strieľať góly a vyhrávať. Za to sme platení,“ doplnil spoluhráča Libor Hudáček.

Duel proti Medveščaku sledovala v Slovnaft aréne najnižšia návšteva v sezóne. Do hľadiska si našlo cestu len 7985 divákov. „Pochopiteľne, všimli sme si to a mrzí nás to. Dúfam, že na nás ľudia nezanevrú. Môžem dať ruku do ohňa za všetkých spoluhráčov, že do toho dávajú všetko. Piskot v závere nás mrzí ešte viac. Ľudia nie sú spokojní a majú na to právo. Dostať sa z toho musíme sami – tvrdou prácou a srdcom,“ vraví obľúbenec bratislavského publika Vondrka.

Premiéru na lavičke belasých si odkrútil nový tréner Petri Matikainen. „Hráčom nemôžem uprieť snahu a odhodlanie. Musíme však hrať viac priamočiaro a netlačiť sa stále do rohov. Je viacero vecí, ktoré chcem zmeniť, ale potrebuje to čas. Najprv musím hráčov detailne spoznať. Už v Záhrebe však chceme hrať lepšie a vyhrať,“ naznačil 47-ročný Fín.

Z jeho nových zverencov ho pred príchodom do Bratislavy poznal len Ivan Baranku. Na krátko sa stretli v Osmku. „Je dobrý motivátor a počas zápasu vie taktiku rýchlo prispôsobiť vývoju hry. Uvidíme, aké zmeny si pre nás pripraví. Rozhodne nie je v jednoduchej pozícii,“ tvrdí Baranka a pred dnešným súbojom v Záhrebe (od 18.30) dodáva: „Očakávam iný zápas, než boli doterajšie dva vzájomné súboje. Doma budú hráči Medveščaku hrať aktívnejšie, nielen brániť a vyčkávať.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Baranka #Michal Vondrka