Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čada upozorňuje na slabú koncovku, zápasy Slovana bude vysielať Sport1

Už tretia sezóna v prestížnej Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) čaká na hráčov Slovana Bratislava. Opäť pod vedením trénera Rostislava Čadu ju "belasí" začnú vo štvrtok 4. septembra o 19.00 h domácim stretnutím proti chorvátskemu Medveščaku Záhreb.

02.09.2014 16:20
Rostislav Čada Foto: ,
Rostislav Čada.
debata

V príprave absolvoval Slovan 10 zápasov, až šesť z nich sa skončilo v riadnom hracom čase nerozhodne. Iba v jednom prípade inkasovali Bratislavčania viac ako tri góly, s bieloruským Dinamom Minsk prehrali 0:6.

„Až na výnimku duelu s Minskom sme dostávali málo gólov, ale stále musíme pracovať na obrannej hre a zlepšiť zakončenie. Veľký nedostatok máme vo využívaní presilových hier. Na tom musíme zapracovať a výrazne to zmeniť v súťažných súbojoch,“ povedal pred ostrým štartom tréner Čada.

Kormidelník Slovana nie je spokojný so skutočnosťou, že pred ouvertúrou nového súťažného ročníka trápili jeho tím zranenia. „Prišlo pomerne veľa hráčov a viac ako polovica z nich neabsolvovala celú prípravu. Niektorí ešte stále nehrajú,“ posťažoval sa 60-ročný rodák z Brna.

Slovan bude hrať aj v sezóne 2014/2015 v Bobrovovej divízii v Západnej konferencii. V základnej časti absolvujú „belasí“ 60 duelov. Po štvrtkovom úvode sa slovanisti predstavia v troch zápasoch u súpera – v sobotu 6. septembra nastúpia na ľade úradujúceho víťaza Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk, o dva dni neskôr v Jekaterinburgu proti Avtomobilistu a v stredu 10. septembra na nich čaká duel v Kazani.

Doma si „belasí“ opäť zahrajú v nedeľu 14. septembra proti Nižnému Novgorodu. Posledný 60. duel základnej časti absolvuje Slovan v utorok 24. februára 2015 doma proti nováčikovi Jokeritu Helsinki.

„Vstupujeme do veľmi vyrovnanej súťaže a náročných súbojov. Trochu sa nám zúžil káder a tak si prajem, aby sme boli silní, zdraví a odpočinutí,“ poznamenal Rostislav Čada tesne pred štartom sezóny v KHL.

Napriek vynúteným absenciám tréner Slovana ani neuvažoval o veľkých zmenách. „Celý čas sme pracovali na určitých riešeniach v určitom zložení. Nie je dôvod a bolo by chybou niečo meniť tesne pred štartom súťaže,“ dodal.

Zápasy Slovana budú najmä na Sport1

Hokejoví fanúšikovia uvidia zápasy Kontinentálnej hokejovej ligy opäť na kanáloch Sport1 a Sport2 HD. Nový ročník nadnárodnej súťaže sa začne v stredu 3. septembra súbojom o Pohár Lokomotivu medzi Magnitogorskom a Dinamom Moskva.

Kanály Sport1 a Sport2HD odvysielajú počas sezóny 2014/2015 všetky domáce stretnutia Slovana Bratislava i duely z ľadov súperov, z ktorých bude ponúknutý na šírenie medzinárodný signál. Súboje bude tentoraz vysielať prevažne Sport1, len výnimočne sa objavia na Sport2 HD. Okrem stretnutí Slovana ponúknu obe stanice mesačne desať priamych prenosov z ďalších duelov. Stretnutia bude komentovať už tradične Matej Hajko a niekoľko ďalších odborných spolukomentátorov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava