Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kudroča previezli do Omska, má pred sebou dlhé zotavovanie

Slovenského obrancu Kristiána Kudroča v službách klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Avangard Omsk už previezli z Astany do mesta, v ktorom pôsobí.

29.08.2014 13:02
Kristián Kudroč Foto:
Kristián Kudroč.
debata

Po otrase mozgu má pred sebou dlhé a náročné zotavovanie v nemocnici, povedal pre web klubu lekár Dmitrij Batušenko.

„Indispozíciu utrpel 11. augusta v rámci stretnutia Pohára prezidenta Kazachstanu proti Nižnekamsku,“ pripomenul Batušenko a dodal: „V pondelok sa uskutočnilo konzílium neurochirurgov oblastnej kliniky, po ktorom vyvstal návrh ďalšej liečby. Prognóza sa bude dať stanoviť až po ukončení tejto etapy rekonvalescencie približne o 3–4 týždne.“

Tridsaťtriročný Kudroč utrpel zranenie v 25. min predmetného stretnutia, inkasoval úder do hlavy od útočníka Jaroslava Alševského. Ešte dohral striedanie a prikorčuľoval na hráčsku lavicu. Odtiaľ s pomocou putoval do šatne a na ceste do kabíny stratil vedomie. Zápas prerušili, Kudroča hospitalizovali. Pôvodný odhad hovoril o 10 dňoch na lôžku.

Rodák z Michaloviec prišiel do Omska v medzisezónnom období. Súťažný ročník 2013/2014 začal v Sibire Novosibirsk, pred koncom prestupového obdobia ho klub vymenil do Barysu Astana. Kudroč odišiel v mladom veku do zámoria, hral v Québecu juniorskú súťaž, v dresoch Tampy Bay a Floridy Panthers si vyskúšal aj NHL. Od roku 2005 je v Európe, pôsobil vo Švédsku a Fínsku, pred sezónou 2011/2012 prestúpil z Ässätu Pori do Novosibirska.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Avangard Omsk #Kristián Kudroč