Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Selänne neuzavrel kariéru, hrať však zatiaľ nebude

Útočník Teemu Selänne v tejto chvíli nebude pokračovať v kariére v klube Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jokerit Helsinki, ale ponuke od "žolíkov" nechce povedať ani definitívne nie. V súčasnosti je isté len to, že nebude ďalej hrať v NHL.

11.08.2014 19:30 , aktualizované: 12.08.2014 08:50
Teemu Selänne Foto: ,
Teemu Selänne.
debata

„Ak by som mal oznámiť rozhodnutie pred týždňom, asi by som povedal, že som ukončil kariéru. Teraz si však nedovolím tvrdiť, že už nebudem hrať hokej. Pochopil som, čo znamenajú slová ‚nikdy nehovor nikdy‘. Musím presne zistiť, či ešte chcem ďalej hrať. Nemusím však stanoviť definitívu už teraz. Myšlienka hrať za Jokerit je lákavá, ale v tejto chvíli ešte nebudem pokračovať v kariére,“ uviedol Teemu Selänne, ktorého veľmi chce do tímu majiteľ Jokeritu Roman Rotenberg. Na veľmi slušný plat ho láka aj prostredníctvom generálneho manažéra klubu Jariho Kurriho.

Selänne po predchádzajúcej sezóne v NHL v tíme Anaheim Ducks oznámil, že končí s profesionálnym hokejom. Vzápätí však dostal ponuku od Jokeritu, s ktorým vstúpil do seniorského hokeja na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia. Pred niekoľkými dňami generálny manažér klubu Jari Kurri informoval, že Selänneho vždy veľmi radi privítajú v kabíne a je len na ňom, či sa rozhodne vrátiť sa do súťažného diania.

Selänne zároveň v pondelok predstavil v Helsinkách projekt svojej špeciálnej akadémie pre útočníkov. „Vo svete je množstvo škôl brankárov. Ale neexistuje škola pre kanonierov. Chcel by som spolupracovať s federáciami a juniorskými klubmi. Môžu k nám posielať svojich útočníkov na výučbu. Chcel by som vidieť vo svojej škole najlepších mladých hráčov, ktorí majú perspektívu dostať sa do NHL. Nielen z Fínska, ale aj zo Švédska, Ruska či Severnej Ameriky,“ citujú Selänneho fínske médiá.

V zámorskej profilige absolvoval Selänne dovedna 1451 duelov základnej časti, v play off pridal 130 štartov. Okrem Anaheimu hral aj za Colorado, San Jose a Winnipeg. S Ducks získal Stanleyho pohár v roku 2007. S fínskou reprezentáciou má striebro aj bronz z MS a spolu štyri medaily zo ZOH – jednu striebornú a tri bronzové.

Okrem tímových úspechov nazbieral aj mnoho individuálnych cien vrátane Trofeje Mauricea Richarda pre najlepšieho kanoniera základnej časti NHL v sezónach 1997/1998 a 1998/1999. Informácie zverejnil SI.

debata chyba
Viac na túto tému: #Teemu Selänne #Jokerit Helsinki