Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vráti sa fínsky blesk? Jokerit ponúka Selännemu 10 miliónov dolárov ročne

Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jokerit Helsinki je pripravený zaplatiť ročne až 10 miliónov USD útočníkovi Teemu Selännemu.

07.08.2014 14:52
Teemu Selänne Foto: ,
Teemu Selänne v drese Anaheimu Ducks.
debata

Fínsky blesk by sa stal jedným z najlepšie platených hráčov v súťaži. Podľa médií z krajiny tisícich jazier je v súvislosti so Selännem v hre aj alternatíva, že 44-ročný krídelník nastúpi len v domácich dueloch „žolíkov“ a dostane za to plat 5 miliónov dolárov.

Ofenzívna megahviezda sľúbila, že rozhodnutie o prípadnom pokračovaní kariéry urobí už čoskoro. Selänne totiž po predchádzajúcej sezóne v NHL v tíme Anaheim Ducks oznámil, že končí s profesionálnym hokejom. Vzápätí však dostal ponuku od Jokeritu, s ktorým vstúpil do seniorského hokeja na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia. Pred niekoľkými dňami generálny manažér klubu Jari Kurri informoval, že Selänneho vždy veľmi radi privítajú v kabíne a je len na ňom, či sa rozhodne vrátiť do súťažného diania.

V zámorskej profilige absolvoval Selänne dovedna 1451 duelov základnej časti, v play off pridal 130 štartov. Okrem Anaheimu hral aj za Colorado, San Jose a Winnipeg. S Ducks získal Stanleyho pohár v roku 2007. S fínskou reprezentáciou má striebro aj bronz z MS a spolu štyri medaily zo ZOH – jednu striebornú a tri bronzové. Okrem tímových úspechov nazbieral aj mnoho individuálnych cien vrátane Trofeje Maurica Richarda pre najlepšieho kanoniera základnej časti NHL v sezónach 1997/1998 a 1998/1999.

debata chyba
Viac na túto tému: #Teemu Selänne #Jokerit Helsinki