Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

KHL pomôže Číne, rozpis zápasov sa stále pripravuje

Kontinentálna hokejová liga (KHL) bude v nasledujúcom období bližšie spolupracovať so zástupcami čínskeho hokeja na podpore tohto športu v najľudnatejšej krajine na svete.

16.07.2014 20:58
Iľja Kovaľčuk, Jaroslav Janus Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Podľa informácií oficiálneho webu KHL sa na tom dohodli v Moskve počas dlhého zasadnutia výboru riaditeľov tejto súťaže. Špeciálna pracovná skupina sa bude podieľať na rozvoji hokejovej infraštruktúry v regióne s perspektívou účasti čínskeho klubu v samostatnej divízii zloženej z tímov z Ďalekého východu.

V utorok sa v Moskve venovali aj ekonomickému či športovému bilancovaniu už skončenej sezóny 2013/2014. Veľkú časť zabrala príprava rozpisu stretnutí KHL na nasledujúci ročník. Po kritike návrhu nového „cestovného poriadku“ najmä zo strany klubov vo Východnej konferencii preskúmali možnosť návratu k systému doma-vonku s doplnením ďalších duelov medzi mužstvami v rovnakej divízii, no pri zapracovaní všetkých požiadaviek a možností mužstiev dospeli k riešeniu, že taká zmena nie je možná. Definitíva v tejto veci by mala byť známa v blízkej budúcnosti.

Ďalším výstupom utorkového zasadnutia je skutočnosť, že rovnako ako v minulej sezóne ani v tej nasledujúcej sa do platového stropu 1,1 miliardy rubľov (približne 23,61 milióna eur) nebudú počítať zmluvy hráčov, ktorých z tejto povinnosti vyčlenili v minulosti – Iľju Kovaľčuka, Alexandra Radulova a ďalších.

Ku kozmetickým zmenám prišlo aj v zložení samotného výboru riaditeľov KHL, ktorého členom sa stal Jari Kurri – generálny manažér Jokeritu Helsinki.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Iľja Kovaľčuk #Alexander Radulov