Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Lev je na tom zle, my mu nepomôžeme, odkázalo do Prahy vedenie KHL

Podľa prezidenta Kontinentálnej hokejovej ligy Alexandra Medvedeva je situácia v HC Lev Praha vážna, ale stále môže český klub hrať v nadnárodnej súťaži aj v ďalšej sezóne. Vedenie ligy však nepomôže Levu s napĺňaním rozpočtu.

26.06.2014 21:34
HC Lev Praha, radosť Foto: ,
Gólová oslava hokejistov Leva Praha v minulej sezóne.
debata

V Moskve pozorne sledujú situáciu v Prahe a v prípade prijatia riešení budú informovať verejnosť. „Potvrdzujeme informácie o ťažkostiach s financovaním pražského tímu pre budúcu sezónu. Existuje možnosť neúčasti klubu v novom ročníku. V tejto chvíli sú však informácie o odstúpení Leva iba špekuláciámi. Konečné rozhodnutie o budúcej sezóne bude známe v pondelok 30. júna,“ píše sa v stanovisku ligy na jej webe.

„Situácia v Prahe je veľmi vážna. Nedá sa vylúčiť ani najhorší možný scenár. Nie je ešte všetko stratené, rokovania pokračujú, nemôžeme hovoriť o konci. KHL sa stará a myslí na všetky kluby, ale Levovi nemôže pomôcť. Dotovať ročné rozpočty účastníkov sa nedá,“ vyhlásil pre Itar-Tass Medvedev.

O budúcnosti Leva sa špekuluje už dlhšiu dobu, problémy priznali v spoločnom stredajšom vyhlásení aj akcionári klubu Petr Speychal a Jevgenij Myškovskij. Pražania sa snažia nájsť aspoň financie na minimálny desaťmiliónový rozpočet. V tom prípade by sa tím zbavil viacerých lídrov, ktorí doviedli Lev až do finále Gagarinovho pohára proti Magnitogorsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Lev Praha #Alexander Medvedev