Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

HC Lev Praha údajne nezasiahne do nového ročníka KHL

Finalista Gagarinovho pohára v sezóne 2013/2014 HC Lev Praha sa podľa portálu R-Sport nepredstaví v nasledujúcom súťažnom ročníku v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Pripojili by sa tak k dvojici mužstiev Spartak Moskva a Donbas Doneck.

25.06.2014 15:30
HC Lev Praha, radosť Foto: ,
Gólová oslava hokejistov Leva Praha už v nasledujúcej sezóne byť nemusí.
debata

Dôvodom sú ekonomické problémy pražského mužstva. Káder HC Lev od polovice apríla opustilo niekoľko hráčov – Jiří Sekáč, Nathan Oystrick, David Ullström, Spencer Humphries či Jakub Klepiš. Odišiel aj tréner Kari Jalonen, ktorý sa stal kormidelníkom fínskej reprezentácie. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom sa v KHL s určitosťou nepredstavia Spartak Moskva a Donbas Doneck. Vedenie ligy prijalo trochu nováčikov – Jokerit Helsinki, HK Soči a Ladu Togliatti.

Manažment Leva situáciu zatiaľ nekomentoval, nereagovalo ani vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy. V súvislosti s Levom sa v zákulisí špekulovalo aj o sťahovaní z Prahy i o odstúpení z KHL, zatiaľ však ide o neoficiálne dohady.

„V súčasnosti je v klube normálne pracovné prostredie. Čakáme na rozhodnutia zhora,“ rozhovoril sa v nedávnom rozhovore pre Sovietskij Sport športový riaditeľ Leva Rašid Chabibulin, ktorý následne zareagoval na otázku o chýroch, že v klube nie je všetko v poriadku: „Nechcem hovoriť o niečom, čo nie je moja parketa. Viem, že sú nejaké problémy a riešia sa. Som v kontakte s prezidentom klubu Jevgenijom Myškovským. Myslím si, že v blízkom čase bude všetko jasné. Sú problémy spojené s financovaním klubu v budúcnosti, ak som dobre pochopil situáciu.“

HC Lev Praha potvrdil problémy s financiami a existuje možnosť, že sa nepredstaví v nasledujúcom ročníku. Situáciu v českom tíme intenzívne riešia a finálny verdikt bude známy v priebehu pondelka ďalšieho týždňa. Informoval o tom PR riaditeľ HC Lev Jan Rachota prostredníctvom tlačovej správy.

Lev Praha prehral tohtoročné finále Gagarinovho pohára s Metallurgom Magnitogorsk v sedemzápaso­vej sérii.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Lev Praha