Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Selänne chce pomôcť Jokeritu. V akej forme, ešte nevie

Fínsky hokejista Teemu Selänne sa v závere minulého týždňa stretol s majiteľom Jokeritu Helsinki Romanom Rotenbergom.

16.06.2014 13:51
Teemu Selänne Foto:
Teemu Selänne.
debata

„Fínsky blesk“ sa pred necelým mesiacom rozlúčil so zámorskými ľadovými plochami a všetko nasvedčovalo tomu, že ukončí aj kariéru. Už pri odchode z Anaheimu po vypadnutí v semifinále Západnej konferencie s Los Angeles hovoril, že nechce svoju budúcnosť spájať s Kontinentálnou hokejovou ligou. O Selänneho však má veľký záujem nováčik ruskej nadnárodnej súťaže, v ktorom pozná mnohých členov manažmentu. Okrem kariéry v NHL hral iba u „žolíkov“. Do Jokeritu ho láka najmä legendárny Jari Kurri.

„V danom okamihu je môj štart v KHL len akousi ideou. Nakoľko reálnou, ukáže až čas. Viac teraz nemôžem povedať. Stretol som sa s majiteľom klubu Romanom Rotenbergom a dohodli sme sa na spolupráci. Som pripravený pomáhať Jokeritu, je to zaujímavý projekt. V akej forme, to ešte neviem povedať,“ povedal pre fínske médiá Selänne.

Čoskoro 44-ročný (nar. 3. júla 1970) krídelník má za sebou 21 sezón v NHL, v poslednej sa šiestykrát predstavil na olympijskom turnaji. Anaheim bol jeho domovom dokopy pätnásť sezón. Odchovanec Jokeritu začal zámorskú kariéru v roku 1992 vo Winnipegu. Napokon má na svojom konte 1451 zápasov za Jets, San Jose, Colorado a Anaheim, ktorý sa napokon stal jeho domovom. Na jeho konte je 684 gólov a 773 asistencií. V play-off pridal v 130 stretnutiach 44 presných zásahov a rovnaký počet prihrávok.

V rokoch 1998 a 1999 bol najlepším strelcom základnej časti, získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika ročníka 1992/1993. Stanleyho pohár dvihol nad hlavu v roku 2007 s Anaheimom. Selänne získal v drese fínskej reprezentácie bronzové medaily na ZOH 1998, 2010 i 2014 i na majstrovstvách sveta 2008, na svetovom šampionáte 1999 bol strieborný. S Jokeritom sa stal majstrom Fínska v roku 1992.

debata chyba
Viac na túto tému: #Teemu Selänne #Jokerit Helsinki